enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

10 Aralık 1919 Tarihinde Kastamonu’da Yapılan “İlk Türk Kadın Mitingi” Mesajları

Kurtuluş Savaşının en buhranlı günlerinde, 10 Aralık 1919 tarihinde gerçekleştirilen İlk Türk Kadın mitingle dünyaya meydan okuyan Kastamonulu kadınlar; ulusal uyanışın ve yeniden dirilişin meşalesini yakarak, bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasında kahramanlığın sembolü de oluvermiştir.

10 Aralık 1919 Tarihinde Kastamonu’da Yapılan “İlk Türk Kadın Mitingi” Mesajları
10 Aralık 2023 10:00 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2023 10:09
A+
A-

Cesaretleri ile hafızalara kazınan Şerife Bacıları, Halime Çavuşları, Nene hatunları ile genci, yaşlısıyla birçok zafere imza atan yiğitlerin şehri Kastamonu; daha nice kahramanları, vatan, devlet, millet sevdalılarını yetiştiren ana ocağı olarak tarihe geçmiştir. 10 Aralık 1919 tarihinde gerçekleşen ilk Türk Kadın mitingiyle ilgili mesajlar yayınladı, Kastamonu Haber ekibimiz o mesajları sizler için derledi.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın İlk Türk Kadın Mitingi Mesajı

“Kastamonu kadını 10 aralık 1919 da cesaretleri, başkaldırışları ve haykırışları ile Türk milletinin, devletinin bağımsızlığına, birliğine, bütünlüğüne tüm dünya ülkelerini de şahit etmiştir.

Bugün, belki de tarihte yaşanan en zorlu mücadelenin zaferine imza atan Kastamonu kadınının yaptığı mitingle; Türk kadınının şanını, itibarını, geleceğe yön veren gücünü ilan ettiği gündür.

Dünyada emsali görülmemiş birlik, beraberlik ve güç birliğinde bulunan Kastamonulu Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar, Kurtuluş Savaşımız ve bağımsızlığımızın kazanılmasında önemli görev almışlardır.

Kastamonu kadını milli mücadele yıllarında vatan topraklarımızın işgal edildiği, her türlü zulmün sergilendiği o kara günlerde ulusal uyanışın, direnişin, bağımsızlığın kahramanları olmuşlardır. Dün cepheden cepheye silah mühimmat, erzak taşıyan Kastamonulu kadınlar; vatan, millet sevgisi ile istikbali, geleceği uğruna, milli manevi değerlerinin korunması noktasındaki hassasiyetini, anlayışını o gün haykırarak 10 Aralık’ta ülkemizin yarınlarına da imza atmışlardır.

Kastamonu’da “ İlk Türk Kadın Mitingi”ni gerçekleştirenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Kahraman Kastamonu kadınının verdiği bağımsızlık mücadelesinin yıldönümünü kutluyorum” dedi.

 KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ GALİP VİDİNLİOĞLU’NUN İLK TÜRK KADIN MİTİNGİ MESAJI

“Kastamonu’muzun şeref nişanesi İlk Türk Kadın Mitingi’nin 104. yılını tebrik ediyorum.

Vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin istikbali için mücadele etmiş Şerife Bacı, Zekiye Hanım, İclal Hanım ve nice kadın kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle ve dualarla yâd ediyorum” dedi.

KASTAMONU MİLLETVEKİLİ AVUKAT HALİL ULUAY’IN İLK TÜRK KADIN MİTİNGİ MESAJI

“Kastamonu’lu kahraman kadınlarımız, 10 Aralık 1919 tarihinde düzenledikleri büyük mitingde vatan topraklarının işgaline karşı bağımsızlık iradesini dünyaya haykırmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir yere sahip olan Kastamonu’muz, İlk Türk Kadın Mitingi’ne de ev sahipliği yaparak şanlı tarihimize adını yazdırmıştır. Bu toprakların bağrından çıkan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar ve niceleri, bağımsızlık mücadelemizin sembolü olmuştur.

Bizlere düşen ecdadımızın mirasına sahip çıkmak ve bu kahramanlık destanını gelecek nesillerimize aktarmaktır.

Bu vesileyle 10 Aralık 1919 tarihinde yapılan bu büyük bağımsızlık şahlanışının 104’üncü yıldönümünü kutluyor, kahraman kadınlarımızı rahmet ve hürmetle yad ediyorum” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.