enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yokuşta Kalkış Yapmak İçin İpuçları

Eğer manuel şanzımanlı bir araba kullanıyorsanız yokuşta kalkış yapmak biraz korkutucu olabilir. Neyse ki, birkaç kez pratik yaptıktan sonra yokuşta kalkış yapmak oldukça kolaydır.

Yokuşta Kalkış Yapmak İçin İpuçları
21 Mart 2024 13:12
A+
A-

Yokuşta Kalkış Yapmak İçin İpuçları

Sağ ayağınızla fren pedalını, sol ayağınızla da debriyajı basılı tutun. Debriyaj ve fren pedalına basmak için her iki ayağınızı kullanın.

Arabanızı çalıştırın ve vitesi 1. vitese alın. Çalıştırdığınızda arabanın geri kaymaya çalıştığını hissedebilirsiniz, ancak hemen duracaktır, bu yüzden endişelenmeyin. Çalıştırırken ayaklarınızı debriyajdan ve frenden çekmeyin.

Ayağınızı gaz pedalına doğru kaydırırken debriyajı yavaşça kaldırın. Hareket etmeye hazır olduğunuzda el frenini aşağı indirin. Sağ ayağınızı hızla frenden gaz pedalına geçirin. Hareket etmeye başlamak için gaz pedalına basarken aynı anda debriyajı bırakmaya başlayın.

Gaz pedalına basın ve debriyajı tamamen bırakın. Gaz pedalına bastığınızda, hızlanmak için debriyajı tamamen bırakın. Debriyajı bırakırken araba altınızda gitmeye hazır olduğunu hissettirecektir çünkü kendini öne doğru atacaktır. Öyle olduğunda ayağını debriyajdan tamamen kaldırın ve gaz vererek kalkışı yapın.

Araçtan Yanık Kokusu Gelmesi

Arabanızdan gelen yanık kokusundan daha acil bir araba sorunu yoktur. Çoğu durumda yanık kokusu, yanmış bir sigortadan, aşırı ısınan bir kompresörden, fren balatalarından veya kablolama sorunlarından kaynaklanır. Ancak buna başka birkaç olası sorun da neden olabilir; bu nedenle konuyu daraltmanıza yardımcı olacağız.

Debriyaj sürüş sırasında şanzımanın ve motorun aynı hızda çalışmasını sağlar. Tahmin edebileceğiniz gibi bu, çok sayıda dönen ve dönen parçayı içerir ve bu da debriyajın çok fazla aşınmasına ve yıpranmasına neden olur. Debriyaj ömrünün sonuna yaklaştığında arabanızda yanık kokusunu duyacaksınız.

Yağınızı yeni değiştirdiyseniz veya arabanıza yağ eklediyseniz, damlama veya dökülmelerin yanması nedeniyle duman kokusu alıyor olabilirsiniz. Bu büyük bir olay değil. Eğer yağı yeni eklemediyseniz veya değiştirmediyseniz muhtemelen bir yerde sızıntı vardır. Motor bölmesinde yağ yandığında yanık kokusuna neden olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.