enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa etmesi sonra Resmi Gazete yayımlanan atama kararlarıyla yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer oldu.

Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer oldu
6 Ağustos 2021 08:03
A+
A-

Uzun zamandır istifası beklenen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un istifa etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile bakan yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘un istifa etmesi sonra Resmi Gazete yayımlanan atama kararlarıyla yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer oldu.

Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Mahmut Özer kimdir

Yaşanan gelişmelere göre affını isteyen ve talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Prof. Dr. Ziya Selçuk, 10 Temmuz 2018’den bu yana Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütüyordu.

Mahmut Özer Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Mahmut Özer kimdir?

5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut ÖZER, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı.

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yaptı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atandı.

Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

(Alıntı Milli Gazete)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.