enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yaşlanma Karşıtı 6 Gıda (İşte Yaşlanmayı Geciktiren 6 Besin)

Güzel, parlak bir cilt nasıl yediğimiz ile başlar, ancak bu yaşlanma karşıtı gıdalar bundan daha fazlasına da yardımcı olabilir.

Yaşlanma Karşıtı 6 Gıda (İşte Yaşlanmayı Geciktiren 6 Besin)
4 Ekim 2022 15:26 | Son Güncellenme: 4 Ekim 2022 15:27
A+
A-

Yaban mersini

Yaban mersini , A ve C vitaminlerinin yanı sıra antosiyanin adı verilen yaşlanmaya meydan okuyan bir antioksidan bakımından zengindir. Yaban mersinine, güzel mavi rengini veren budur.

Bunlar güçlü antioksidanlardır. Cildin güneş, stres ve kirlilikten kaynaklanan hasarlardan korunmasına yardımcı olabilir.

Brokoli

Brokoli , Beynin hafıza fonksiyonunun yanı sıra (kemik sağlığı ve osteoporozun önlenmesi için gerekli olan) K vitamini ve kalsiyumun korunmasına yardımcı olur aşağıda içerdikleriyle, yaşlanma karşıtı güç merkezidir:

C ve K vitaminleri
çeşitli antioksidanlar
lif
folat
lutein
kalsiyum
Vücudunuzun , cilde güç ve elastikiyet veren ana protein olan kolajen üretimi için C vitaminine ihtiyacı vardır.

Ispanak

Ispanak süper nemlendiricidir ve tüm vücudu oksijenlendirmeye ve yenilemeye yardımcı olan antioksidanlarla doludur.

Bu çok yönlü yapraklı yeşilin yüksek C vitamini içeriği, cildi sıkı ve pürüzsüz tutmak için kolajen üretimini artırır. Ama hepsi bu değil. Sağladığı A vitamini güçlü, parlak saçları teşvik edebilir.

Fındık

Pek çok kuruyemiş (özellikle badem ), cilt dokusunu onarmaya, cilt nemini korumaya ve cildi zararlı UV ışınlarından korumaya yardımcı olabilecek harika bir E vitamini kaynağıdır.

Avokado

Avokado , pürüzsüz, esnek bir cildi destekleyen iltihapla savaşan yağ asitleri bakımından yüksektir. Ayrıca çeşitli temel besinleri içerirler .Yaşlanmanın olumsuz etkilerini önlemek için yardımcı güzel bir besindir.

Avokadodaki yüksek A vitamini içeriği, ölü deri hücrelerini dökmemize yardımcı olabilir ve bize muhteşem, parlak bir cilt bırakır. Karotenoid içeriği ayrıca toksinlerin ve güneş ışınlarının verdiği zararların engellenmesine yardımcı olabilir ve ayrıca cilt kanserlerine karşı korunmaya yardımcı olabilir.

Patates

Patates, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik edebilir ve nihayetinde yumuşak, genç görünen bir cilde katkıda bulunabilir.

Bu lezzetli kök sebze aynı zamanda harika bir C ve E vitamini kaynağıdır. Her iki vitamide cildimizi zararlı serbest radikallerden koruyabilir ve tenimizi parlak tutabilir.

Nar

Nar yüzyıllardır şifalı bir meyve olarak kullanılmıştır. Yüksek C vitamini ve çeşitli güçlü antioksidanlar vücudumuzu hasarından koruyabilir ve sistemimizdeki iltihaplanma seviyelerini azaltabilir.

Bu sağlıklı meyveler ayrıca ciltteki kolajeni korumaya yardımcı olabilecek ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatan punikalagin adı verilen bir bileşik içerir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.