enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Windows 11, hala oyuncuları yükseltmeye ikna etmekte zorlanıyor

Windows 11, hala oyuncuları yükseltmeye ikna etmekte zorlanıyor… Ama bu çok geçmeden değişebilir.

Windows 11, hala oyuncuları yükseltmeye ikna etmekte zorlanıyor
5 Temmuz 2022 15:09
A+
A-

Windows 11, oyuncular arasında istikrarlı bir ilerleme kaydediyor, ancak genel olarak benimseme hızı, Steam’in en son istatistiklerine göre oldukça yavaş kalıyor. Haziran ayı Steam donanım anketi  yayınlandı ve bunun gösterdiği şey, Valve platformunda Windows 11 kullanan oyuncu sayısının sonunda %20’yi aştığını ve kesin olarak %21,23’e ulaştığını gösteriyor. Bu, bir önceki aya göre %1,64’lük bir artışı temsil ediyor, yani son üç ayda Steam’deki Windows 11 pazar payı %4,4’ün biraz altında, yani ayda ortalama %1,5 arttı.

Eğer zamanı 2022’nin başına döndürürseniz, Ocak ayında %2’lik bir artış ve hatta %3.4’lük bir artış gördüğümüzü düşünürsek. Windows 10 hala Steam oyuncuları tarafından kullanılan ana işletim sistemidir, şaşırtıcı olmayan bir şekilde %71,26 ile lider, ancak bu ay %2,63 gibi büyük bir düşüş yaşamıştır.

Oyuncular için daha büyük değişiklikler geliyor

Elbette, önceki aylarda %2 veya %3’lük artışlara işaret edebiliriz, ancak bu, Windows 11’in yeni olduğu ve bir platform hala nispeten sıcakken göç etmeye istekli meraklı erken benimseyenleri çekmekle meşgul olduğu zamanlardı. meşhur basından. Yine de, yardım edemeyiz, ancak son zamanlarda kaydedilen istikrarlı ilerlemenin, belirtildiği gibi, Windows 11 için yavaş tarafta olduğunu hissediyoruz. Bunların bir kısmı, yeni işletim sisteminin oyunculara gerçekten gelmeyeceği teknolojinin bir yansıması olabilir.

Evet, Windows 11, HDR ekrana sahip olanlar için harika olan Otomatik HDR ve bazı küçük başlık altı performans ayarlamaları gibi şu anda canlı ve kullanışlı olan bazı yeni özellikler sunuyor. Ancak Windows 11 sistemleri için çok daha büyük iyileştirmeler yapacak olan DirectStorage gibi oyuncular için en büyük değişikliklerden bazıları (Windows 10 için yapacaklarına kıyasla) henüz gerçekleştirilmedi. (Aslında, DirectStorage aslında Windows 11 için çalışır durumda, ancak henüz hiçbir oyun bunu desteklemiyor).

Oyuncuları yükseltmeye teşvik etmek açısından, DirectStorage devreye girdiğinde çok daha büyük bir istek olacak ve bu nedenle, Windows 11’in benimsenmesinde daha büyük artışların olduğunu görebiliriz. O zamana kadar, işletim sisteminin yeni kullanıcıları çekmek için istikrarlı ve heyecan verici olmayan bir tempo ile birlikte hareket etmesi muhtemeldir. Oyun dünyasının dışında, diğer istatistikler de son zamanlarda biraz daha durgun olan cansız bir benimseme hızına işaret ediyor.

Bu nedenle, genel resim, iyi bir tempoda daha fazla insanı gemiye almak için mücadele eden bir işletim sisteminin resmidir. Daha geniş bir anlamda, Windows 11 22H2, bu yılın sonlarında geldiğinde bazı yararlı değişikliklerle birlikte ilgiyi biraz daha artırmaya yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.