enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Online Müzik Platformlarını Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Podcast’ler ve mekansal müzik gibi yeni özelliklerle Spotify, Apple Music ve YouTube Music arasındaki rekabet her zamankinden daha keskin.

Online Müzik Platformlarını Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
5 Temmuz 2022 14:58
A+
A-

Müzik Platformları, favori şarkılarınızı dinlemenin en uygun ve popüler yoludur ve artık ses kalitesinden ödün vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Giderek artan sayıda sağlayıcı, kayıpsız ve uzamsal Dolby Atmos ses içerir, ancak sunulan çok sayıda farklı müzik hizmetiyle, nasıl seçmelisiniz?

Burada en çok düşünmen gereken iki şey aylık maliyet ve uyumluluktur. Hizmetlerin çoğunda 60 milyondan fazla şarkıdan oluşan müzik katalogları bulunur, bu nedenle bu gerçekten bir sorun değildir ve telefonunuzdan, bilgisayarınızdan veya hoparlörünüzden akış yapmanızı sağlar, son zamanlarda yüksek çözünürlüklü müziğin eklenmesi de dahil olmak üzere başka bazı büyük değişiklikler oldu.

Sizin için en iyi müzik akışı hizmetini nasıl seçersiniz?

Sorun şu ki, yeni bir müzik akışı hizmeti için herhangi bir özel gereksiniminiz yoksa ve yalnızca tüm cihazlarınızda kolayca müzik çalabilmek, çalma listeleri oluşturabilmek ve öneriler görmek istiyorsanız, hiçbirinde yanlış gidemezsiniz. Bu listedeki seçenekler. Hepsi, büyük ölçüde, çok çeşitli müzik seçenekleri ve harika keşif özellikleri ile aynı türde bir hizmet sunar.

Ancak deneyim, ses performansı veya arayüz açısından belirli bir şey arıyorsanız, o zaman daha seçici olabilirsiniz.  Aklınızdaki hizmetin ücretsiz bir denemesi varsa, nasıl çalıştığını ve göründüğünü beğenip beğenmediğinizi görmek için kaydolmaya gerçekten değer. Çoğu insan bir veya iki hafta sonra herhangi bir yeni uygulamaya asılır, Ayrıca, kaydolmayı düşündüğünüz müzik akışı platformunda en sevdiğiniz sanatçıların bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz gerekir. Bu günlerde çoğu platformda çoğu sanatçıyı bulacaksınız, ancak hala bazılarında ortaya çıkan ve diğerlerinde olmayan birkaç tane var.

Bir diğer nokta ise ses kalitesi. Geçen yıl boyunca, bu listedeki en iyi müzik akışı hizmetlerinin çoğu, Apple Music ve Amazon Music HD ile platformlarına yüksek çözünürlüklü ses getirerek sundukları parçaların kalitesini artırdı. Spotify bile Spotify HiFi adında yüksek kaliteli bir teklif duyurdu, ancak henüz mevcut değil. Ayrıca, yükseltilmiş sesten en iyi şekilde yararlanmak için bir çift en iyi kulaklığa veya en iyi stereo hoparlöre sahip olduğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz. Bunu akılda tutarak, en iyi müzik akışı hizmetleri seçimimize bir göz atın ve en önemli önceliklerinizi aklınızda bulundurun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.