enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tosya da “Maho Ağayı” Aratmayacak Dolandırıcılık

Tosya ilçemizde Şener Şen ve İlyas Salman’ın oynadığı “Banker Bilo” filmini aratmayacak bir dolandırıcılık yaşandı.

Tosya da “Maho Ağayı” Aratmayacak Dolandırıcılık
31 Mart 2021 05:52 | Son Güncellenme: 31 Mart 2021 05:54
A+
A-

Bir grup dolandırıcı yaklaşık 100 kişiyi Azerbaycan’da okul ve hastane inşaatında yüksek maaşla çalışmak vaadi ile kandırdı. İşsizliğin zirve yaptığı şu günlerde insanların bu zor durumlarından yararlanan “Maho Ağalar” yani dolandırıcılar edinilen bilgiye göre ilçe merkezinde ve Organize sanayide inşaat sektöründe çalışan işçileri araştırıp buldular.

Azerbaycan’da Karabağ bölgesinde yüksek maaş ile Mesken, Okul ve Hastane işinde çalışacak eleman aradıklarını söyleyerek işçi kayıtları yapmaya başladılar.

İddiaya göre isimlerini aldıkları işçilerden ilk başta masraflar için para topladılar. Daha sonra şu anki işyerlerinden ayrılmalarını istediler. Çalıştıkları işyerinden ayrılan işçilerden Pasaport çıkartarak beklemelerini ve hazır olmalarını isteyen dolandırıcılar daha sonra eksik evrakları hazırlamak için ilçeden ayrıldılar. İşçilerden yaklaşık 1.000’er TL ‘işe yerleştirme’ ücreti aldıktan sonra ortadan kaybolan dolandırıcılardan haber alamayan mağdur olan işçiler dolandırıcılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şener Şen ve İlyas Salman’ın kulakları çınlasın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.