enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

TOGG kaza yapmıştı: Yedek parça duyurusu geldi

TOGG T10X geçtiğimiz haftalarda ilk kazasını yaptı. Kazanın ardından sosyal medya kullanıcıları yedek parça temini konusundaki endişelerini dile getirdi.

TOGG kaza yapmıştı: Yedek parça duyurusu geldi
24 Nisan 2023 15:50 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2023 15:51
A+
A-

Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG T10X geçtiğimiz haftalarda ilk kazasını yaptı. Başkent Ankara’nın Sincan ilçesinde meydana gelen kazada, TOGG T10X’e arkadan çarpan bir araç aracın arka tamponunda hasara yol açtı. Kazanın ardından sosyal medya kullanıcıları yedek parça temini konusundaki endişelerini dile getirdi.

Ancak bu endişeler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın özel bir TV programında yaptığı açıklamayla son buldu. Bakan Varank, kazayla ilgili soruya ilişkin, “TOGG’un servis sözleşmeleri var. Bu servislere araçlar devredilebiliyor, Türkiye’de yaygın servis ağı olan servislerle anlaşmaları var.” Bu açıklama, TOGG T10X sahiplerinin yedek parça temini konusunda endişelenmesine gerek olmadığını ortaya koydu.

TOGG T10X kazasının ardından ilk yedek parça duyurusu geldi!

TOGG T10X piyasaya çıktığı andan itibaren büyük ilgi gördü. Tasarımıyla ilk sahipleri belirlenen araç, Türkiye’nin elektrikli otomobil sektöründe önemli bir adımı temsil ediyor. TOGG T10X’in üretim süreci de Türkiye otomotiv endüstrisinde bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

TOGG T10X, 88.5 kWh bataryaya sahip ve 218 beygir güç üretebiliyor. Sıfır emisyonlu bir sürüş deneyimi sunan araç, 0’dan 100 km/sa hıza yalnızca 6,7 ​​saniyede çıkabiliyor. Yaklaşık 523 km menzil ile uzun mesafelerde rahatlıkla kullanılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.