enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

TFF Eski Başkanı ve İşadamı Hemşehrimiz Merhum Hasan Doğan Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)

14 Şubat 2008 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Hasan Doğan, 15 Mart 1956’da Kastamonu’nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da yapan Hasan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980’de İngiltere’de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Hasan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey’in genel müdürlüğü görevini üstlendi.

TFF Eski Başkanı ve İşadamı Hemşehrimiz Merhum Hasan Doğan Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)
5 Temmuz 2023 11:40 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2023 11:42
A+
A-

Kastamonu Haber ekibi olarak rahmetli efsane başkan Hasan Doğan beyefendiyi 15.nci ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Kastamonu’lu Ünlüler 

İşte unutulmaz TFF Başkanı Hasan Doğan’ın hayat özeti….

14 Şubat 2008 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak seçilen Hasan Doğan, 15 Mart 1956’da Kastamonu’nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980’de İngiltere’de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey’in genel müdürlüğü görevini üstlendi.

Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Kip-Teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyordu.

Doğan, Levent Bıçakcı’nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde federasyonda başkan vekili olarak görev almıştı. Hasan Doğan’ın bu görevleri dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyelikleri bulunuyordu.

Hemşehrimiz Hasan Doğan; Türkiye Futbol Federsyonu başkanı iken Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu 5 Temmuz 2008 Cumartesi günü aramızdan ayrılarak ebedi aleme göçmüştür. Kısa sürede Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığında çığır açan ve takdir toplayan Hasan Doğan’ı Türk futbol ailesi ve Kastamonu’lular hiçbir zaman unutmayacaktır.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.