enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü’ye Taksit Taksit Müjde

“Taşköprü ilçemize Tomografi müjdesi” diye haberi okuyunca çok garibime gitti. Bu haber veya müjde çok ilginç geldi bana, peki ya size?

Taşköprü’ye Taksit Taksit Müjde
12 Haziran 2021 18:31
A+
A-

2014 Taşköprü Belediye başkan adaylığımda ve 2015 1 Kasım seçimlerindeki milletvekili adaylık çalışmalarımızda ilçelerimizdeki hastanelerin ve hastaların sıkıntısını tespit etmiştik. Örneğin Tosya’ya çok güzel bir hastane yapılmış ama anestezi uzmanı vb. bir çok doktor maalesef yoktu, keza Bozkurt’ta diyaliz uzmanı yoktu…

Taşköprü’de de bir çok önemli branşlarda ya doktor yoktu ya da cihaz yoktu. Ve hala bu durum devam ediyor maalesef..!

 

Taşköprü'ye Taksit Taksit Müjde

Taşköprü’ye Taksit Taksit Müjde

Şimdi Ak Partili kardeşlerimizle konuşsak veya tatlı tatlı tartışsak ve “En çok hangi alanda atılım yaptınız diye sorsak ilk sırada veya ilk üçte mutlaka Sağlık diyorlar değil mi? Zaten hemen eczane kuyruklarından başlayıp şehir hastanelerinden de övgüyle bahsediyorlar..

Yaklaşık 20 yıldır tek başına iktidar olan bir parti normal nüfusu 40Bin yazlık nüfusu 100-150 Bin civarı olan bir ilçe hastanesine tam 20 yıl sonra henüz gelmeyen Tomografi cihazı müjdesi veriyorsa bir yerlerde yanlış yaptığını ispatlıyor demektir.

Yıllardır Taşköprü hastanesinde neden MR- ULTRASON- TOMOGRAFİ CİHAZI yok bunun hesabını muhalefet mi verecek acaba?

Taşköprü Devlet hastanesine gelen bir hastaya eğer Mr-Tomografi veya Ultrason gerekiyorsa Kastamonu’ya gönderiyorlar. Bunları çektirmek için Kastamonu Devlet Hastanesine giden bir hastaya da en az 2-3 ay sonrasına randevu veriyorlar. Peki diyelim hastanın apandisti patladı veya patlamak üzere durumu ne olacak? Özele gidince de en az 250-300₺ ücret verecek? Peki şimdi bu durum reform mu yoksa zulüm müdür?

20 yıldır en az 15 kez Sarımsak festivali adı altında Tarkan vb. sanatçılara milyarlar verip hastaneye tomografi cihazı, ultrason- ve Mr almamak Taşköprü’ye yapılan en büyük haksızlık değil midir? Tarkan vb. bir sanatçının 300Bin civarında konser verdiğini ve bir festivalin maliyetinin 2 Milyon civarında olduğunu düşünürsek ne demek istediğimizi anlatmış oluruz. Ha bu sadece festival mi daha boşa harcanan paralar var ki? Yapılan israflar ve rantlarda işin cabası… Yeni yapılan hastanenin tekrar yapılmasını da saymıyorum daha…

Bir tomografi cihazının tahmini 300-400 Bin TL olduğunu düşünürsek 2 yılda Tarkan vb. sanatçıya verilen parayla bile rahatça tomografi cihazı alınabilirdi. Hatta kimselerin yaşamadığı köylere yapılan 2 cami parasına da tomografi cihazı veya eksik cihazlar rahatça alınabilir ve daha çok sevap kazanılabilirdi.

Ak Partili kardeşlerimiz Taşköprü’ye tomografi cihazının müjdesini vermekten ziyade 20 yıldır veya 5 yıldır hastane yenilendikten sonra tomografi cihazını niçin geciktirdiklerinin hesabını vermeleri lazım.! Keza Ultrason veya Mr hala niye yok cevaplasınlar lütfen!

Hastaneyi yapıp içindeki cihazları taksit taksit getirmek o ilçe halkına zulümdür. Hastane yaptık diye seçimler kazanıp içindeki eksiklikleri de lütfedip getirmek hatta gelmemiş cihazın müjdesini vermek insanlarla alay etmektir.

Taşköprü Devlet Hastanesinde Ultrason- Mr-Tomografi yok.. Hadi geldi diyelim. Bunların doktoru veya uzmanı var mı veya gelecek mi? Yoksa onlar içinde mi ayrı ayrı müjde vereceksiniz?

Kastamonu’muzun 20 adet ilçesi var. O ilçedeki hastaneleri gezin görün inanın hayati öneme ait onlarca ya cihaz eksikliği ve doktor eksikliğini görürsünüz. Kastamonu’daki hemşehrilerimiz Şehir hastaneleriyle elbette övünecekler övünmeleri de hakları da olabilir. Ancak ilçenizdeki hastanede olmayan en basit cihaz veya branş doktorunun eksikliğinin hesabını da ya sormalısınız veya hesap vermelisiniz!

Taşköprü dahil tüm ilçe hastanelerine gelen doktorlar neden bu ilçelerde durmak istemiyorlar acaba? Bu konuyla ilgili ne gibi araştırmalar ve çalışmalar yapılıyor? Gelen doktor bir kaç ay sonra neden tayinini çıkartmak için uğraşıyor?

Yapılan binalarla gurur duyabilirsiniz ama içindeki olması gereken bir cihazı da yıllar sonra ilçemize kazandırdık diye müjde diye veremezsiniz. Bunca yıldır olması gereken o cihazın eksikliği sebebiyle bir kişi canından olduysa onun vebalini nasıl ödeyeceğiz diye düşünmek daha doğru bir düşünce olacaktır. Hastane yapıyorsan doktorunu da cihazlarını da koyacaksın arkadaş! Her doktoru ve her cihazı bana müjde diye veremezsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.