enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Uzun yıllardır geçici kaymakamlarla idare eden Taşköprü ilçemiz sanki gerçek kaymakamına kavuştu gibi…

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi
10 Haziran 2021 19:08
A+
A-

Farkındalık, başarının anahtar bileşenidir. Eğer sahipseniz, öğretin, eğer yoksa, arayın. –

(Michael Kitson)

Uzun yıllardır geçici kaymakamlarla idare eden Taşköprü ilçemiz sanki gerçek kaymakamına kavuştu gibi…
Kimi kaymakam koltuğuna dahi oturmadan geldiği gibi geri giderken kimi 3-5 ay gibi kalabildi kimi de uzun yıllar kalsa da iz bırakamadan bir bir gelip gittiler maalesef.

İlçemizde son bir yıla yakın görev yapan Kaymakam Çağlar Partal iyi izlenimler vermeye başladı. Sosyal medyadan izlediğimiz kadar ve bazı arkadaşlardan aldığım bilgiler sayın Partal’dan genel memnuniyeti gösteriyor. İnşallah yanılmayız.!

Yeni göreve gelmesine rağmen sanki uzun yıllardır Taşköprü’de görev yapıyormuş gibi görüntü vermesi ve Taşköprü’nün yerli yöneticilerinin dahi çok önem vermediği “Sarımsağın markalaşması ve kurumsallaşması” yönündeki çalışmaları takdire şayan bence…

Taşköprü’de yıllardır hep konuşulan ama her geçen yıl artarak devam eden Maraş, Antep ve Çin sarımsaklarının serüveni kaymakam Çağlar Partal’ın mücadelesi ile karşılaştı. Bu durum farkındalık ve samimiyet oluşturuyor.

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Kaymakam Çağlar Partal’ın Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi (TSTS) ile tarladan sofraya kadar her anı kontrol edilecek sistemin geliştirilmesinde ve uygulamasında büyük katkıları oldu.

Taşköprü Sarımsağının çakmasını ekerek ve satarak hatta başka şehirlerden sarımsak getirerek Taşköprü Sarımsağı diye satmak Taşköprü’ye en büyük darbeydi ve bu darbeye karşı bu yıla kadar mücadele de edilememişti. Hatta el altından desteklendiği dahi konuşuluyordu. Özellikle Mayıs ayından itibaren yol üzerlerinde satılan sözde “Taşköprü Sarımsağı” bu yıl sayın kaymakam Çağlar Partal beyin olağanüstü mücadelesi sayesinde büyük darbe aldı ve daha da alacağa benziyor.

Bazen tebdili kıyafet ile yol kenarlarında “Taşköprü sarımsağı” adı altında satılan sarımsakları denetleyen ve bu çakma sarımsakçılara göz açtırmayan genç kaymakamımıza ilçe halkımızın ve STK’nın mutlaka destek vermesi gerekiyor.

Bir bürokrattan çok seçimde aday olmuş bir başkan adayı görüntüsü veren kaymakam Partal sosyal medyayı da aktif kullanıyor. İnşallah bu konuda ezeli rakip ebedi dost ilçemiz olan Tosya kaymakamı Deniz Pişkin beyi geride bırakacaktır. İlçemizdeki dededen geleneksel reçelçi Ahmet Kestaneci’nin facebooktaki sersenişine kayıtsız kalmayan ve çay içmek için randevulaşan sayın Partal sözünde durdu ve esnaf kardeşimizi ziyaret etmiş oldu. Tabi bunların daha da çoğalması gerekiyor. Hatta köyleri ve köylülerimizi ziyaret edip sorunları dinlemeli ve özellikle ihtiyar/emekli kenti izlenimi veren ilçemizde gençlerimizi öne çıkaracak ve farkındalık oluşturacak projeler veya aktiviteler gerçekleştirebilmelidir. Gençlerin öne çıkarılması ve söz sahibi olması ilçemiz için tarihi bir adım olacaktır. Taşköprülü gençlerin fikirlerini almaya çalışırsa ve ayrıca tarım, hayvancılık ve ormancılık hakkında liyakatli insanlarla istişare edip gereğini yapabilirse Taşköprü’nün Recep Yazıcıoğlu’su neden olmasın!

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Henüz yolun başında olan Kaymakam Çağlar Partal’ın bu gayretleri ve çabası hepimizi umutlandırıyor. İnşallah bir engel çıkmazda çok daha başarılı hizmetlerini görmek nasip olur. 126 köyü 14 mahallesi ve 40 bine yakın nüfusu ile Kastamonu’nun en büyük ilçelerinden olan Taşköprü ilçemizin farkındalık oluşturacak bürokratlara ihtiyacı var. İstihdamı ve üretimi artıracak çalışmaların yapılması ve dünya çapında bir marka olan Sarımsağın korunabilmesi ve de geliştirilebilmesi çok ama çok önemlidir. Sanayileşmede ve Sarımsak’ta günü kurtarmaya değil geleceği planlamaya ihtiyaç vardır. Bunun içinde ekstra çalışmalar yapılması da elzemdir.

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Taşköprü Kaymakamına Kavuştu Gibi

Ülkemizde yüzlerce valiler ve binlerce kaymakamlar gelip geçmiştir ama bugün kime sorarsak soralım Recep Yazıcıoğlu ve bir kaçı dışında hatırlanan da yoktur değil mi? Genç kaymakamımıza başarılar diliyor ve bu farkındalıklı çalışmaları için tebrik ediyor ve çok daha farkındalıklar oluşturmasını hem ümit ediyoruz hem de bolca dua ediyoruz.

Yorumlar
  1. Ali kebeci dedi ki:

    Gerçek Sayın Kaymakam beyin sarımsakla ilgili yapmış olduğu uygulama taşköprü sarımsağını,ve bu sektörden kazanç elde eden tüm kişilerin emek ve kazancını koruma adına takdire şayandır.
    Sayın kaymakamımıza saygılar sunarım,