enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Talâk Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları ve Faziletleri (Talâk Ne Demektir?)

Talak Suresi; Mushaftaki sıralamada altmış beşinci, iniş sırasına göre doksan dokuzuncu sûredir. İnsan sûresinden sonra, Beyyine sûresinden önce Medine’de nâzil olmuştur.

Talâk Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları ve Faziletleri (Talâk Ne Demektir?)
26 Temmuz 2022 09:56 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2022 12:32
A+
A-

Medine döneminde inmiştir. 12 âyettir. Sûre, adını işlediği konudan almıştır. “Talâk“ boşamak demektir. Sûrede talâk ile ilgili diğer bazı hükümler konu edilmektedir.

Aile kurumunun dinî, ahlâkî ve hukukî temelini oluşturan ni­kâh ak­dinin ve evlilik birliğinin keyfî biçimde sona erdirilemeyeceği temasına ağırlık verilerek böyle bir zorunlulukla karşılaşıldığında uyulması gereken başlıca hükümler işlenmekte, bu arada iyi niyet ve hakkın kötüye kullanılmaması gibi bazı temel ilkelerin altı çizilmekte; aile ilişkilerinin sağlıklı yürüyüp yürümemesinde çoğu zaman etkili bir role sahip bulunan harcamalar konusunda ölçülü olmanın önemine dikkat çekilmekte; meşrû, mâkul ve dengeli olmayan, sonunda Allah’ın buyruklarına isyan etmeye varan isteklerin toplumların perişan olmasına ve medeniyetlerin çökmesine yol açabileceği ima edilmekte; her hâlükârda olup biten her şeyin, evrendeki bütün varlıkları yaratan Allah’ın gücü ve bilgisi dışında kalamayacağı hatırlatılmaktadır.

Talak suresi; Medine döneminde inmiştir. 12 âyettir. Sûre, adını işlediği konudan almıştır. “Talâk“ boşamak demektir. Sûrede talâk ile ilgili diğer bazı hükümler konu edilmektedir.

Talâk Sûresinin Gizemi, Anlamı, Faydası, Şifası, Sırları ve Faziletleri

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, Talâk sûresini (vird llah’ın peygamberinin sünneti üzere vefât
olarak) okursa, Allah’ın pey eder.”(Beyzâvî)

Talak suresini 3 defa okuyan, eşi ile güzel geçinir.

Kötü kadının şerrinden korunmak için 7 defa okunur.

Her türlü hastalık, sihir ve büyü, borç ve fakirlikten kurtulmaya Allah’ın izni ile fayda verir.

Geçim sıkıntısından kurtulmak isteyen, tövbe istiğfar edip, sadaka verir ve Cuma günü seher vaktine kadar 100 defâ istiğfardan sonra, işrak vaktine kadar Talâk sûresinin 7. âyetini okumaya devam etmelidir.

Tahrîm Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları, Şifası, Faydası ve Faziletleri

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.