enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Spora Yeni Başlayanlar İçin 10 İpucu

Yeni bir spora başlamak bazen göz korkutucu olabilir.

Spora Yeni Başlayanlar İçin 10 İpucu
5 Eylül 2022 12:39 | Son Güncellenme: 5 Eylül 2022 12:41
A+
A-

İşte Spora Yeni Başlayanlar İçin 10 İpucu;

1-) GERÇEKÇİ HEDEFLER BELİRLEYİN

İstediğiniz sonuçları almanız biraz zaman alabilir. Nihai hedefinizi aşamalara bölmek ve yol boyunca sizi motive etmek için çok sayıda küçük hedef belirlemek çok önemlidir .

2-) TUTARLI OLUN

Sonuçlar düzenli ve tutarlı faaliyetlerle elde edilir. Programınıza bağlı kalın ve sık durma ve kalkışlardan kaçının.

3-) ÇOK ÇOK YAKINDA

Çok erken yaptığınız egzersiz miktarını artırmayın. Yaptığınız işi haftada en fazla %10 oranında artırın.

4-) RAHATSIZLIK DUYGULARINI KABUL EDİN

Egzersize ilk başladığınızda, egzersiz sonrası nefes darlığı, terleme ve kaslarda ağrı gibi rahatsızlıklar yaşarsınız. Endişelenme, bu tamamen normal ve herkes ilk başladığında böyle hissediyor.

5-) BİR ARKADAŞLA ANTRENMAN

Bir arkadaşınızla antrenman yapmak, yalnızca oturumlar sırasında sizi motive etmekle kalmaz, aynı zamanda arkadaşınızı hayal kırıklığına uğratmak istemeyeceğiniz için planlanmış bir oturumu kaçırma olasılığınızı da azaltır.

6-) ISINMAK

Isınmamak, birçok yeni başlayanın yaptığı bir hatadır. Herhangi bir seanstan önce iyice ısındığınızdan ve antrenman sırasında kullanacağınız bölgeleri harekete geçirdiğinizden emin olun. Ayrıca, uygun şekilde ısınmamak, yaralanma riskini artırabilir.

7-) GÜNÜN ZAMANI

Hepimiz farklıyız. Kimimiz erken kalkar, kimimiz geç yatarız. En çok enerjiniz olduğunu hissettiğiniz anda egzersiz yapın.

😎 İRADE GÜCÜ

Pes etme. Tüm yeni başlayanlar, hedeflerine ulaşma yolunda geri adım attı. Onları kabul edin ve kendinizi yeniden motive etmek için kullanın.

9-) SU

Özellikle sıcak koşullarda veya uzun süre egzersiz yapıyorsanız, egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında bol su içtiğinizden emin olun. Dehidrasyon performansta düşüşe neden olur ve ciddi dehidrasyon da tehlikeli olabilir.

10-) YENİ BİR ŞEY DENE

Programınızı taze tutmak, vücudunuzu zorlamaya devam etmek ve can sıkıntısını önlemek için yeni egzersizler, egzersizler ve aktiviteler deneyerek işleri ilginç tutun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.