enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sofraların Vazgeçilmez Lezzeti Soğanlı Muhlama Nasıl Yapılır?

Her yörenin farklı bir muhlaması vardır. Kastamonu ve özellikle Taşköprü’ye özgün bir muhlama ise ramazanda iftarların değişmeyen lezzetidir. Peki kolay ve pratik yapımı ve lezzeti ile öne çıkan muhlama nasıl yapılır?

Sofraların Vazgeçilmez Lezzeti Soğanlı Muhlama Nasıl Yapılır?
2 Nisan 2022 13:01 | Son Güncellenme: 2 Nisan 2022 14:00
A+
A-

Ramazanda İftar sofralarının şifalı yemeği (Hemde sadece 25 dakikada hazır)

Muhlama; Ramazanda özellikle iftar sofralarının hem vazgeçilmezi hemde şifalı yemeğidir. Hem pratik hem lezzetli ve de 25 dakika gibi kısa sürede hazır.

Sultan Abdulhamit Han’ın en çok sevdiği yemek olduğu da rivayet edilir. Şahsen ailecek bizde 30 ramazanın 10 iftarında soğanlı yumurta yani muhlama 10-12 iftarında ise patatesli yumurta yeriz. Birde Kastamonu kuru veya yaş Tarhana çorbası ve de Tosya Hamur Tarhanasının üzerine gevreği veya köy ekmeği doğradı mı başka yemeğe ne gerek var ki?

Eğer 4 adet soğan, 4 adet yumurtan varsa sizde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

İşte tarifi;

Yumruk büyüklüğünde dört tane soğan küçük küçük doğranır. Soğanın içine istenirse yeşil biber de koyulabilir. Çok az miktardaki tere yağının içine koyularak kavrulmaya başlar. Tuz ve biber eklenir.
Soğanların kavrulması tamamlanınca yumurtalar üstüne kırılır. Yumurtalar pişmeden başka bir kapta eritilen tere yağı yumurtaları üzerine dökülür ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Sık sık yapılan ama özellikle yaşlılar tarafından Ramazan ayında yapılması tercih edilen bir lezzettir. Ha birde her zaman yapılabilir ve üstüne atılan karabiber lezzete daha da lezzet katar.

Afiyet olsun.

Sofraların Vazgeçilmez Lezzeti Soğanlı Muhlama Nasıl Yapılır?

Sofraların Vazgeçilmez Lezzeti Soğanlı Muhlama Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.