enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sıla-i Rahim Yolculuğu Hararet Yaptı

15 Temmuz’unda tatil olması ve gidenlerin trafikte kalması sebebiyle Cumartesi günü trafik olmaz diye düşünmüştük ama düşündüğümüz gibi olmadı maalesef.

Sıla-i Rahim Yolculuğu Hararet Yaptı
26 Temmuz 2021 18:12 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2021 18:32
A+
A-

Biraz olsun İstanbul’un yükünden, sıkıntılarından, gam ve kederinden uzaklaşmak ve köyde olan ana ve babamıza bayram ziyareti ve sıla-i rahim yapmak için yola çıktık ama ne çıkış..

15 Temmuz’unda tatil olması ve gidenlerin trafikte kalması sebebiyle Cumartesi günü trafik olmaz diye düşünmüştük ama düşündüğümüz gibi olmadı maalesef. Köprüyü kolayca geçsekte Anadolu Yakası, Gebze, Kocaeli’yi geçince biter derken dönem dönem açılsa da Bolu tüneline kadar hep trafik vardı ama Gerede yol ayrımında tamamen tıkandı ve sıcakta hem bizi hem arabaları bunaltı. Yol boyu hararet yapan araçlar tek tek kenara alınıyordu. Ilgaz tünelinden gidecektik ama çareyi Karabük’ten gitmekte bulduk. Taşköprü’ye varmamız 22:00’yi bulunca 16 saatlik yorgunluktan dolayı köye çıkmadık ve misafir olduk. İyi ki de olmuşuz..

Pazar günü dinlenmiş bir şekilde eksiklerimizi de alıp öğleye doğru yola çıktık. 16 saat hararet yapmayan araba Çiftlik yolunda hararet yapmaz mı? Ne yapsak fayda etmedi. Biraz gidince tekrar yaptı. En son Topçunun pınarında kenara çekmek zorunda kaldık. Ustalarla istişare ederek arızanın ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. Bazı denemelerle en kötü senaryo conta yakmadığını anlar gibi olsakta kafamız oradaydı. Çareyi Taşköprü sanayiye gitmekte bulduk ve çoğu yerde arabayı boşa atarak Taşköprü sanayiye ulaştık. Telefonda da görüştüğümüz e yoğun olan Çankırılı Yaşar Ustaya rica minnet baktırabildik ve hararet müşürünün kırıldığını ve burada olmadığını söyledi. Pazar günü olması dolasıyla Tosya’yı da araştırdık ama geç vakit olduğu için sabah erkenden Kastamonu’dan sipariş ettik.. Bulunduğu için sevinsekte acaba olacak mı diye de düşünmeden edemedik. Parça minübüsle geldi. Yaşar Usta taktı ama bu kez de radyatör su akıtmaya başladı. Halbuki akşam öyle bir şey yoktu. Benim gibi mağdur bir arkadaş buji için Kastamonu’ya gidince bizim sipariş verdiğimiz radyatörü de getirdi ama maalesef yanlış radyatör geldi. Eski ve yeni radyatörleri de alarak doğru Kastamonu’ya gittik. Aldığımız yerde yokmuş başka yerlerde de bulamadık. Yanlış olan radyatör dizel içinmiş benimki benzinli.. Dizel 3 çıkışlı benzinli 4, Ozkan oto sağ olsun çözüm üretip eski radyatörün parçasını söküp yeni radyatöre taktı denedi ve bizi gönderdi. Olmaz diye korktuk ama çaresizlikten de kabul ettik. Radyatörü Taşköprü’ye getirip sağ olsun Çankırılı Yaşar Ustada bekliyormuş. Taktı denedi ve bizi sevindirdi. Olmasaydı İstanbul’dan sipariş edecektik. Sonunda arefe akşamı köye sağ salim varmış olduk..

sılarahimyolundanasılhararetyaptı

TAŞKÖPRÜ SANAYİSİ

Taşköprü sanayisinin mutlaka geliştirilmesi gerekiyor. Köy arabalarını bir şekilde halledebiliyorlar ama gurbetten gelen ve arıza yapan arabalar için çözüm bulmak çok zor. Daha öncede bu bayramda da gördük ki Taşköprü Sanayi çok yetersiz kalıyor. Bir buji için bir radyatör için ve en basit parça için Kastamonu’ya gidip gelmekten gına geldi.sılarahimhararet yaptı

Tosya ve Kastamonu sanayisinde telefonla parça arayışı

Parça lazım olduğu için belki Tosya’da vardır diye oradaki dostlar vesilesiyle birilerine ulaşmaya çalıştık. Arayıp konuşup derdimizi anlatıyoruz. Tamam bakayım diyor. Ama geri dönmüyor ya da bende yok diyor. Bende ya ustam tamam sende yok ama kimde olabilir bari onu söyle yardımcı ol deyince de söylüyor. Çözüm üretmeye çalışanı bulamadım bu da sıkıntı.. Sadece Kastamonu’da Özkan Oto Özkan usta bir çözüm üretti ve bizim işimizi gördü. Yoksa İstanbul’dan sipariş verecektik ve Bayramın 1. gününüde arabayı yaptırmakla geçirecektik..sılarahimyolunda125

Kastamonu’da boğulmalar neden arttı

Cide, İnebolu, Çatalzeytin ve Abana gibi sahil ilçelerimizde her gün kaybolan veya boğulan bir gencin haberlerine rastlıyoruz. Sanki bu yıl çok fazlalaştı gibi. Bu konuda Kastamonu Valiğimiz gerekli tedbirleri mutlaka almalı ve aldırmalıdır. Sahillerde sahil güvenlik ve cankurtaranlar bulunmadığına dair şikayetler var. Bu vb. eksiklikler mutlaka giderilmeli ve gençlerimiz boğulma tehlikesine karşı uyarılmalı ve korunmalıdırlar.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.