enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

SGK uzmanı açıkladı! Emeklilere seyyanen zam yolda: İşte yeni maaşlar!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, dolaşımda olan rakamların gerçek durumu tam olarak yansıtmadığını ifade ederek, emekliler için planlanan artışın detaylarını ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

SGK uzmanı açıkladı! Emeklilere seyyanen zam yolda: İşte yeni maaşlar!
24 Şubat 2024 14:07
A+
A-

Seçim öncesi verilen taahhüt doğrultusunda, tüm emekli maaşlarına eşit oranda artış yapılması planlanıyor. Bu, her emeklinin alacağı zam miktarının maaş farkı gözetmeksizin eşit olacağı anlamına geliyor. Ancak, Temmuz ayındaki yüzde 25’lik emekli zammı sadece kök maaşlara yansıtılarak beklenen geniş kapsamlı artış gerçekleştirilememişti. Ramazan ve Kurban Bayramı için öngörülen 3 bin TL’lik ikramiye düzenlemesi, Meclis Adalet Komisyonu’ndan onay alırken, milyonlarca emekli vatandaş için seçim öncesi umut kaynağı olan seyyanen artışa dair beklentiler daha belirsiz hale geldi.

Zam ne kadar olacak?

Kamuoyunda, 31 Mart seçimleri öncesinde emeklilere yönelik seyyanen bir zam beklentisinin artmasıyla birlikte, ekonomistler rakamları değerlendirmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konuşulan rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek, zam miktarı hakkında ilk kez net bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz yılın mart ayında en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildiğini hatırlatan Erdursun, benzer bir zam beklentisinin bu mart ayında tekrarlanmasını beklediğini ifade ederek, maaşlara yapılacak ekleme oranıyla ilgili şu sözleri kullandı:

“Mart ayının ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm emekliler için geçerli olacak bir seyyanen zam açıklaması yapacağını öngörüyorum. Ancak bu artış, 12 bin TL ya da 10 bin TL gibi iddia edildiği gibi olmayacaktır. Tahminim, 4 bin TL’ye kadar bir artış olacaktır.

Bu eklenen miktar, emekliler arasında ayrım yapılmaksızın, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı mensuplarına eşit şekilde yansıtılacaktır. Örneğin, 10 bin lira maaş alan emekli 14 bin olacak, 15 bin lira alan ise 19’a yükselecektir.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 14 bin liraya yükseltilmesi durumunda, iktidarın bu artışın seçimlerde olumlu bir etkisini görmesi ve emeklilerden olumlu bir geri dönüş alması beklenmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.