enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ra’d Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları (Ra’d suresi niçin okunur?)

Ra’d Sûresi; Mekke döneminde inmiştir. 43 âyettir. Sûre, adını 13. âyette geçen “Ra’d” kelimesinde nalmıştır. “Ra’d” gök gürültüsü demektir. Sûrede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilmek ve hesap ile müşriklerin İslâm hakkında ortaya attıkları şüpheler konu edilmektedir.

Ra’d Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları (Ra’d suresi niçin okunur?)
21 Kasım 2022 06:03 | Son Güncellenme: 21 Kasım 2022 08:15
A+
A-

Ra‘d sûresinde Allah’ın varlığı, birliği, ilmi ve kudretinin aklî delillerle ispatı; evrenin sahibi ve ondaki tasarruf hususunda tek yetkili oluşu, bu sebeple ibadete lâyık ve müstahak tek mâbud oluşu, peygamberlik ve peygamberlerin doğrulukları, evlenme, çocuk sahibi olma gibi bazı nitelikleri, vahiy ve Kur’an-ı Kerîm’in hak oluşu, Kur’an’ın özellikleri, öldükten sonra dirilme, hesap verme, cennet ve cehennem, samimi müminlerin özellikleri, müşriklerin ortaya attığı şüpheler ve bunlara verilen cevaplar, Ehl-i kitabın Kur’an karşısındaki tutumu ile toplumların kaderini etkileyecek derecede önemli birçok ahlâkî konu, tabiat olayları ve gök cisimleri arasındaki ilâhî nizam vb. konular ele alınmıştır.

Ra’d Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları

Resûlullah (s.a. v) buyurdu ki; “Her kim Ra’d sûresini okumaya devam ederse, geçmişteki ve kıyâmete kadar gelecek olan bulutların ağırlığınca, Allah-u Teâlâ, o kişiye on hasene
verir.”(Ebû Suud).

“Kim, Ra’d sûresini okur ve onun ihtivâ ettiği mânâları tefekkür ederse, Allah, o kimseye on sevap verir ve kıyamet gününde de “sözünde duranlar” zümresinden sayılır.”

Ra’d sûresini okuyan kişiye, Allah-u Teâlâ, bütün şimşekler adedince ecir ihsan eder ve onu ahdini ifa etmiş kişi olarak diriltir. (Beyzâvî)

Ra’d sûresi, düşmanın kahrı için okunur.

HUZUR ARAYANLAR İŞTE MUHTEŞEM ÇÖZÜM

AFET, SEL VE DEPREMDEN KONUHNMAK İÇİN RA’D SURESİ

Semâvî âfetlerden (sel vb.) korunmak için, her gün okunur. Yaramaz çocuğun üzerine okunursa, sakinleşir.

Çocuk üzerine okunursa, cinlerin şerrinden korunur.

Her kim; bağ, bahçe veya iş yerinin verimli olmasını, yaptığı ticaretin kazançlı olmasını, mal ve mülkünün hayırlı olmasını, yöneldiği işin hayırlı sonuçlar getirmesini isterse, Ra’d sûresinin 1-3 âyetlerini yazmalı ve o yerlerin dört bir köşesine asmalıdır. Umulur ki, Allah’ın (c.c.) izni ile bereketlenir.

 

Yûnus Sûresinin Gizemi, Hikmeti, Faziletleri, Anlamı ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.