enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti Geri Vitese Taktı (Artık Sisi’de DOST!)

Ak Parti; İçeride HDP’ye PKK – KANDİL- TERÖRİST diye damga vurup ve hiç bir şey olmamış gibi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ak Parti üst düzey heyeti HDP’yi ziyaret gerçekleştirince Ak Partinin içinden dahi tepkiler almıştı.

Ak Parti Geri Vitese Taktı (Artık Sisi’de DOST!)
20 Kasım 2022 22:48 | Son Güncellenme: 21 Kasım 2022 00:08
A+
A-

Başta eski milletvekili Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar bu duruma tepki gösterip; Muhalefet HDP ile görüşünce Terörist damgası vurup biz görüşünce hiç bir şey olmamış gibi davranmamız doğru bir siyaset anlayışı değildir demişlerdi.

İktidar kanadı dışarıda ise; Daha önce, Birleşik Arap Emirliklerine 15 Temmuz’un destekçisi, terörist, keza S. Arabistan’a aynı suçlamaları yapmış, Mısır’a darbeci diye posta koyup ve kahramanlık taslayıp iç siyaseti lehine çevirmişti. Ve şimdi de hiç bir şey olmamış gibi bunlarla görüşebiliyor. İşte bu tarz siyaset büyük beceri ister. Ve iktidar bu beceriyi çok rahat gösterebiliyor.

ARTIK GERİYE BİR BEŞAR ESAD KALDI

Artık geriye sadece Beşar Esad kaldı. İnşallah Esad ile de en kısa zamanda görüşürler ve görüşeceklerine eminizde zaten. Hatta el altından görüşüyorlar bile…

Ayrıca; HDP ve Sisi ile görüşme pozlarına bakınca sanki uzun yıllardır görüşemeyen dostlar gibi tebessüm ediyorlar ve yüzleri gülüyor..

“DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR”

Ergenekon sürecinde Terörist dedikleri bir insanı bugün hiç bir şey olmamış gibi transfer edebiliyorlar. Gerçekten kolay bir siyaset tarzı değil bu yöntem.

Dün TERÖRİST dedikleriyle bugün DOST olarak görüşünce insanın aklına çok farklı şeyler geliyor ama söylemeye dilim varmıyor.

Bakalım daha neler göreceğiz neler… Çünkü ne yaparsa yapsın kendisini destekleyecek, savunacak ve alkışlayacak bir kitlesi var. Bu durum Ak Partiye büyük özgüven veriyor.

Apoyla görüşmeyiz dedikten sonra görüşmek bu işin zirvesiydi. Ak Parti; Yarın Selahattin Demirtaş ile hatta CHP ile görüşse, işbirliği yapalım dese, bugün görüşmüyor diye alkışlayanların hepsi bu kezde görüşüyor diye alkışlayıp destekler. Peki Demirtaş ile görüşmez diyen bir babayiğit var mı peki?

PEKİ NE DEMİŞTİ SAYIN TAYYİP ERDOĞAN

“Beni Sisi’yle barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Etmem de. Halkın yüzde 52’sinin oyunu almış Mursi’yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir antidemokratla aynı masaya oturmam.”

Daha buna benzer Abd, BAE, Arabistan, Suriye, Fransa, Almanya vb. ülkelere neler söylenmişti neler.

Bakalım sırada kimler var?

Elbette Türkiye tüm ülkelerle görüşmelidir. Ve iyi ilişkiler kurmalıdır. Yanlış olan dış siyaseti algı yaparak iç siyaseti farklı mecralara çekmektir.

Daha bir kaç gün önce içişleri bakanı Taksim patlamasıyla ilgili Abd’nin taziyesini kabul etmiyoruz deyip te aynı gün içinde sayın Cumhurbaşkanının Abd başkanı Biden ile görüşmesi de bu anlamda değerlendirilmelidir.

Dış siyaset anlayışı tribünlere oynayarak ve show yaparak yapılmamalıdır. Dış siyaset iç siyasete alet edilmemelidir. Bakın edilince çok farklı şeyler ortaya çıkıyor.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.