enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

ÜAK 254. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde Fuat Sezgin Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi
24 Haziran 2022 15:08
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 254. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı’nda Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

ÜAK 254. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde Fuat Sezgin Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın yanı sıra diğer üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri ile ÜAK üyeleri katıldı.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal Kimdir?

Üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile uygulamalarının değerlendirildiği toplantıda katılımcılar, YÖK’e ve üniversitelere bilimsel ve akademik yönde öneriler sunarak, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal

Toplantının ardından yeni üyeleri belirlemek üzere bir araya gelen kurul yönetimi, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ÜAK Yönetim Kurulu üyeliğine seçti.

Kastamonu Üniversite Rektörü Topal, ÜAK Yönetim Kurulu Üyesi olması yönünde teveccüh gösteren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve ÜAK üyelerine teşekkür ederek, kurulun çalışmalarına katkı verecek olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Üniversitelerarası Kurul Neden ve ne Zaman Kuruldu? 

İşte Kuruluş Kanunu

Üniversitelerarası Kurul 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 11. maddesi uyarınca kurulmuştur.  

Üniversitelerarası Kurul Kuruluş ve İşleyişi Nasıldır?

Üniversitelerarası Kurul, üniversite rektörleri ile her üniversite senatosunun o üniversiteden dört yıl için seçeceği birer profesörden oluşur. ​

Rektörler, Üniversitelerarası Kurula, bir yıl süre ile, üniversitelerin Cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine göre, sıra ile, başkanlık yaparlar.

Kurul bünyesinde Yönetim Kurulu kurulur. Yönetim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ile fen-mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanlarından üçer üye ve güzel sanatlar alanından bir üye olmak üzere toplam on bir üyeden oluşur. Üyeler, farklı yükseköğretim kurumlarında görev yapan profesör öğretim üyeleri arasından Üniversitelerarası Kurul tarafından bir yıl için seçilir. Süresi dolan üye yeniden seçilebilir. Üniversitelerarası Kurul, Yükseköğretim Kuruluna üye seçmek dışındaki görevlerini Yönetim Kuruluna devredebilir. Yönetim Kurulu ayda en az bir defa toplanır. Yönetim Kurulu üyelerine, Yükseköğretim Genel Kurulu üyelerine ödenen tutarda huzur hakkı aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir.

Kurul, çalışmalarını kolaylaştırmak ve üniversitelerarasında ve uluslararası yükseköğretim kurumları ile işbirliğini düzenlemek amacı ile sürekli ve geçici birimler ve komisyonlar kurabilir. Bu birim ve komisyonların teşkil ve çalışma esasları Üniversitelerarası Kurulca belirlenir.

Kurul, en az yılda iki defa, aksi kararlaştırılmadıkça başkanın bağlı olduğu üniversitenin bulunduğu şehirde toplanır ve kurul gündemi önceden Milli Eğitim Bakanlığına, Yükseköğretim Kuruluna ve kurul üyelerine gönderilir. Milli Eğitim Bakanı ve Yükseköğretim Kurul Başkanı gerekli gördüğü hallerde Kurulun toplantılarına katılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.