enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Pep Guardiola Sonunda Manchester City ile Şampiyonlar Ligi’ni Kazanabilir mi?

Göreve geldiği Şubat 2016 tarihinden beri Pep Guardiola Manchester City’nin teknik direktörü ve bu süreçte bir çok başarı elde etti. Ancak hala Şampiyonlar Ligi’ni kazanamadı. Peki Pep Guardiola ve Manchester City için o sene bu sene mi?

Pep Guardiola Sonunda Manchester City ile Şampiyonlar Ligi’ni Kazanabilir mi?
7 Mayıs 2023 11:02
A+
A-

Son altı sezonda sadece bir kez Şampiyonlar Ligi final maçına çıkan Manchester City’nin, Pep Guardiola yönetimindeki kıtadaki rekoru, harcama güçlerine kıyasla en iyi ihtimalle vasat olarak tanımlanmalı.

2022/23 Şampiyonlar Ligi sezonunda son 4 takım arasında favori takım hala Manchester City ancak önlerinde bu turnuvanın en büyük takımı Real Madrid var ve yarı finalde Real Madrid’i geçmeleri gerekiyor.

İki ayaklı muhteşem bir karşılaşma olması beklenen mücadeleyi kim kazanırsa kazansın, Milan kulüplerinden birine, AC Milan veya Inter’e karşı ağır bir favori olacaktır.

Taraftarlarının endişesi, geçmişte büyük Avrupa maçlarında Guardiola’nın rakibi tarafından taktiksel olarak geride bırakılmış olması olabilir.

Jurgen Klopp’un Liverpool’u 2018’de onları UCL’den elediğinde, Carlo Ancelotti’nin Real Madrid’i 2022’de onları mağlup ettiğinde ve bir yıl önce Thomas Tuchel’in Chelsea’si Portekiz’de şansları alt üst ettiğinde durum buydu.

Bir futbol menajerinin başarısı nasıl tanımlanmalı? Pep, takımlarının güzel oyunu şık bir şekilde oynamasıyla her zaman takdir toplayacak ve bazı taraftarlar için bu tek başına yeterli bir başarıdır – özellikle de aksiyonu canlı izlemek için zor kazandıkları paralarından ayrıldıklarında.

Ama futbolda elit düzeydeki başarı gümüş eşyalarla tanımlanmıyor mu? Ve eğer öyleyse, oyuncuları Haziran’da Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmazsa, Guardiola’nın Manchester City’deki zamanı başarısızlık olarak kabul edilecek mi?

Pep Guardiola Sonunda Manchester City ile Şampiyonlar Ligi'ni Kazanabilir mi?

Büyük Yurtiçi Başarısı

Manchester City’nin nakit zengini sahipleri, Pep’i baş antrenör olarak atarken bunun yerine İngiliz futbolunun hakimiyetini akıllarında tuttularsa, rekor defterleri, yatırımlarından iyi bir getiri elde ettiklerini doğruluyor.

Guardiola, tamamladığı ilk altı sezonda, Manchester kulübünü dört Premier Lig şampiyonluğuna, bir dörtlü Lig Kupası zaferine ve bir FA Kupası’na götürdü;

Hatta birçoğu Guardiola’yı Premier Lig’i onurlandıran en iyi menajerlerden biri olarak görüyor .

2022/23’te, City, Arsenal galibiyeti sonrası muhtemelen beşinci Premier Lig şampiyonluğunu müzesine götürecek ve 3 Haziran’da Wembley Stadyumu’nda komşuları Manchester United’a karşı FA Cup finalinde yarışacak gibi görünüyor.

Yerel başarılar söz konusu olduğunda, Pep ününü ve karizmasını şık bir şekilde artırdı. Mancheser City’nin oyununun akıcı doğası ve ayrıca İngiliz topraklarında daha önce nadiren görülen ters bek gibi taktiksel yenilikler kesinlikle Premier Lig’de modern oyunda bir devrime yol açtı.

Ancak City’nin koleksiyonunda Şampiyonlar Ligi kupasının bulunmaması, Guardiola’nın özgeçmişinde büyük bir eksik olmaya devam edecek gibi duruyor.

O, tüm zamanların en büyük futbol menajerlerinden biri olarak kabul ediliyor ve bu Şampiyonlar Ligi kupası, onun büyükler arasındaki statüsünü pekiştirecekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.