enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Özgür Demirtaş’tan yeni asgari ücret değerlendirmesi: Nisan ayı gibi açıklanan ücret açlık sınırının altına düşecek!

2024 yılı için net asgari ücretin 17.002 TL olarak duyurulmasının ardından ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan ilk değerlendirme geldi. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kendi hesaplamalarına göre asgari ücretin Nisan ayında açlık sınırının altına düşeceği tarihini paylaştı.

Özgür Demirtaş’tan yeni asgari ücret değerlendirmesi: Nisan ayı gibi açıklanan ücret açlık sınırının altına düşecek!
28 Aralık 2023 13:40
A+
A-

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde asgari ücret, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17.002 TL olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret kararını duyururken enflasyona ezdirmediklerini vurguladı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise 18 bin lira taleplerine rağmen karara şerh koyduklarını açıkladı.

“NİSAN AYI GİBİ…”

Sosyal medyada ekonominin seyri ve gelişmelere ilişkin değerlendirmeleriyle bilinen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretle ilgili ilk yorumunu yaptı. Demirtaş, paylaşımında, “Asgari ücret açıklandı. Yaptığım hesaplara göre Nisan ayı gibi açıklanan ücret açlık sınırının (4 kişilik ailenin mutfak masrafı) altına düşecek. İşte bu yüzden enflasyon ile mücadele çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.