enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Olumsuz İç Konuşmayı Nasıl Durdurur ve Kendinize Karşı Daha Nazik Olursunuz?

Kendi kendine konuşma, her birimizin kendimizle konuşma şeklidir. Kendi kendimize konuşmamız olumlu, olumsuz ya da ikisinin arasında bir yerde olabilir. Olumsuz kendi kendine konuşma, kendimiz, diğer insanlar ve durumlar hakkında olumsuz düşüncelere kapıldığımızda gerçekleşir. Aynı zamanda iç eleştirmen veya olumsuz iç diyalog olarak da adlandırılır.

Olumsuz İç Konuşmayı Nasıl Durdurur ve Kendinize Karşı Daha Nazik Olursunuz?
19 Ocak 2024 00:24 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2024 10:09
A+
A-

Olumsuz İç Konuşmayı Nasıl Durdurur ve Kendinize Karşı Daha Nazik Olursunuz?

Gerçek şu ki, düşüncelerimizle etkileşim şeklimizi değiştirebiliriz. Ancak her şey gibi bu da pratik gerektirir. Kendi kendinize olumsuz konuşmanızı durdurmanın en etkili yollarından bazılarını size tanıtacağız.

Düşüncelerinize meydan okuyun

Olumsuz kendi kendine konuşma sıklıkla bilişsel çarpıtmalar içerir. Düşüncelerinize meydan okumak, bilişsel çarpıklıkları fark etmenize ve bunları daha yararlı düşünce kalıplarıyla değiştirmenize yardımcı olabilecek bir beceridir.

Kendinizle bir arkadaşınız gibi konuşun

Çoğu zaman kendimize söylediğimiz şeyleri bir arkadaşımıza veya aile üyemize asla söylemeyiz. Başkalarına gelince empati ve şefkat gösterme olasılığımız daha yüksektir. Bu ipucunu yaparken bir arkadaşınızın sizinle aynı düşünce ve duyguları paylaştığını hayal edin. Sonra bu kişiye ne söyleyeceğinizi düşünün. Nezaket ve anlayış gösterirken hatalı düşüncelere dikkat çekebilirsiniz. Daha sonra bu hayalin aynısını kendinizle konuşarak uygulayın.

Farkındalık pratiği yapın

Farkındalık , şimdiki ana uyum sağlama eylemidir. Farkında olduğunuzda düşüncelerinizi, duygularınızı ve fiziksel hislerinizi değiştirmeye çalışmadan kabul edersiniz. Farkındalık daha az olumsuz kendi kendine konuşmayı azaltabilir.

Metafor ve imgeler kullanın

Düşüncelerinize meydan okumakta sorun yaşıyorsanız, metaforlar ve hayaller, kendi kendinize olumsuz konuşmayla başa çıkmada etkili olabilir. İmgeler, olumsuz düşünceleri fark etmenize ve onları serbest bırakmanıza yardımcı olabilir. Onlara karşı savaşmak yerine, onları serbest bırakırsınız, bu da onların üzerinizdeki hakimiyetini gevşetmenize yardımcı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.