enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Oğuzhan Asiltürk Kimdir ve Ne Kadar Tanıyoruz

Oğuzhan ağabeyi GİK üyesi olana kadar iyi tanıyamamıştım, hatta Fazilet partisi kapatılmadan önce ayrışma için çalışan belediye başkanları var kulisler yapılıyor, toplantılar yapılıyor tüm belediye başkanlarını, Oğuzhan bey topladı ve hepimize siz kendinizi ne zannediyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz, kendinize gelin haddinizi bilin vs, vs diye bir güzel fırçaladı. O zaman biraz kızmıştım ama…

Oğuzhan Asiltürk Kimdir ve Ne Kadar Tanıyoruz
1 Ekim 2021 09:53 | Son Güncellenme: 1 Ekim 2021 13:16
A+
A-

Oğuzhan Asiltürk çok önemli bir dava adamıdır. İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Eski  Bakanlığı da yapan  Oğuzhan Asiltürk; Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın yanından bir saniye bile ayrılmayan makam ve mevkii’ ye aldırış etmeyen ancak 50 yıldır sürekle tartışılan biridir. Onca hakaretlere, iftiralara rağmen hiç bir dava açmayan, kin gütmeyen her daim hakkı haykıran, nezaket timsali ve çok hassas bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin.

Erbakan hocamızın vefatı nedeniyle her zamanki gibi yine  tartışmaların odağındaydı. Bende Allah’ın emri olan  “Ey iman edenler! Eğer size bir fâsık bir haber ile gelirse hemen onu araştırınız, belki bilmeksizin bir kavme saldırırsınız da sonra yaptığınız üzerine pişman olursunuz” (Hucurat 6) ayeti gereği Oğuzhan beyi araştırma gereği duymuştum.

Bir büyüğümüzden duymuştum. Oğuzhan Asiltürk emekli maaş kartını Saadet Partisinin muhasebesine teslim edecek kadar samimi bir dava adamıydı.

İşte O Yazımız;

Oğuzhan Asiltürk  Ne Kadar Tanıyoruz

Eskiden beri devam eden fakat son zamanlarda artarak devam eden Oğuzhan bey tartışmaları beni yukarıda mealini vermiş olduğum ayeti kerimenin doğrultusunda hareket ederek yani Allah’ın emrine uyarak Oğuzhan beyi kendilerine çok güvendiğim samimi olduklarına % 100 emin olduğum (Sadece Kadir Mısıroğlu’nu fazla yakinen tanımam kendisiyle görüşmemiz iş icabı oldu konu açıldı Milli Selamet dönemlerine geldi Oğuzhan beyi anlattı hatta Okul arkadaşı olduğunu söyleyince bende fırsatı kaçırmak istemedim ve kendisinin bilgi birikiminden faydalanmak istedim) diğer büyüklerimin samimiyetinden en ufak bir kuşkum olmaz,

OĞUZHAN ASİLTÜRK’Ü NE KADAR TANIYORUZ ?

Tarihçi Yazar Kadir Mısıroğlu

Oğuzhan Asiltürk 73 senato seçimlerinde Milletvekili olmam lazım olamazsam ceza alacağımı biliyorum onun için vekilliği çok istedim, aslında istediğim olmuştu ama Oğuzhan bey benim sınıf arkadaşım olmasına rağmen bir 4’lü toplantıda Hocaya benim ileride tehlikeli olacağımı Başkanlık yarışına gireceğimi vb. şeyleri belirterek Hocayı ikna etmiş ve benim seçilemeyecek bir yere konulmama sebep olduğunu o toplantıya katılan öbür Arkadaş bana söyledi. Ama ona rağmen Oğuzhan, çok iyi bir Mü’min’dir, gerisi teferruat’tır diyerek; O zamanlar toplantılarda hocaya itiraz eden, muhalif olan ama çıkan karara da en itaat eden kişidir. Ben 2. sırayı aldığım ve seçilemeyeceğim için adaylığı reddettim ama bir gün yanıma Mahmut Efendi geldi Erbakan hoca göndermişti, bana dedi ki senin derdin ne; İslam’ı anlatmak dedim Mahmut efendi de o zaman bundan daha iyi fırsat mı olur çık meydanlara 10 binlere İslam’ı anlat senin seçilip seçilmemenden daha hayırlı bir iş dedi ve bende kabul ettim.

OĞUZHAN ASİLTÜRK’Ü NE KADAR TANIYORUZ ?

Rahmetli Lütfi Kibiroğlu

Oğuzhan ağabeyi GİK üyesi olana kadar iyi tanıyamamıştım, hatta Fazilet partisi kapatılmadan önce ayrışma için çalışan belediye başkanları var kulisler yapılıyor, toplantılar yapılıyor tüm belediye başkanlarını, Oğuzhan bey topladı ve hepimize siz kendinizi ne zannediyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz, kendinize gelin haddinizi bilin vs.vs diye bir güzel fırçaladı. O zaman biraz kızmıştım ya böylede fırça atılmaz ki diye ama şimdi onu daha iyi anlıyorum ben Belediye başkanlığıda yaptım mesela; başkan her ortamda olmamalı tartışmaya girmemeli çünkü küçük düşebilir, tartışılır hale gelebilir bunu başkan yardımcıları yapmalı liderleri ve başkanları korumalı. Bunu niye anlattım Oğuzhan bey bir nevi Hocamın Erol Taş’ı idi onun negatif yönlerini hep Oğuzhan bey üstlenir, Fırça atacağı zaman hayır hocam bunu siz yaparsanız size zarar gelebilir siz böyle ortamlarda olumsuz olabilecek işleri bana bırakın sizi tartıştırmayalım çünkü siz Büyük bir Lidersiniz diye Hocamı hep korumuştur. Gece namazlarını eksiksiz kıldığını biliyorum. İslamı en iyi anlayan kişilerin başında gelir büyük bir kalp ameliyatı geçirmesine rağmen “CİHAD” dan asla geri kalmaz Allah Oğuzhan beyi başımızdan eksik etmesin, Amin İnşallah

OĞUZHAN ASİLTÜRK’Ü NE KADAR TANIYORUZ ?

Avrupa Milli Görüş Kurucularından Hasan Damar

Oğuzhan bey çok iyi bir Mü’min dir, Hocam 40 yıldır Almanya’ya çalışma yapmak için Korkut Özal ve Şevki Yılmaz’dan tutunda yüzlerce insan göndermiştir. Biz Almanya Milli Görüş olarak kendilerini karşılar ve hepsinin cebine masrafları için bir zarf verirdik, Bugüne kadar bu zarfları kabul etmeyen bir iki kişiden biri Oğuzhan bey’dir, Ben buraya Cihad için geldim onun için Cihad’da malınla ve canınla yapılır benim durumum iyi siz bunu başka yerlerde kullanın derdi. Numan Bey Genel başkanlığından önce toplandık. Hocam ,Oğuzhan bey,ben ve birkaç kişi daha var genel başkanlığı konuşuyoruz, Oğuzhan bey söz aldı ve Hocam dedi bu adamdan genel başkan olmaz buna güvenilmez onun için biz Numan beyi Genelbaşkan yapmayalım diyerek Numan beyden neden genel başkan olamayacağını uzun uzun anlattı, ve daha sonra Numan bey Genel Başkan oluncada bizi bir araya topladı ve dedi ki; Arkadaşlar Numan bey Genel başkanımızdır bundan sonra Genel Başkanın arkasından kimse konuşmasın, dedikodu yapmasın hepimiz Numan beye yardımcı olalım diyerek bize nasihat etti. Hatta Numan Beyde bir açıklamasında kendisine Oğuzhan beyin çok yardımcı olduğunu söylemişti, Yani Oğuzhan bey şunu iyi biliyor ki; bizim Davada baş başa bağlıdır Baş Allaha bağlıdır. Oğuzhan abiye dedim ki, Abi eğer seni iyi tanımazsaydım sana bende kızabilirdim. Gece Namazlarını hiç terk etmediğini iyi biliyorum Sadakatin ve itaatin ne olduğunu çok iyi bilir.

Prof. Dr. Mustafa Kamalak;

Allah göstermesin eğer Oğuzhan bey’le ayrı düşersek benim değil Oğuzhan beyin peşine gidin.(İstanbul ilçe başkanları toplantısında)

Bana göre Asiltürk; 40 yıl Hocamın yanından ayrılmayan. Makam mevki düşünmeyen, mütevazi, samimi ve aynı zamanda Dinimizi çok iyi bilen ve uygulayan bir büyüğümüzdür. Hem bize Hocam 30-40 yıl sonrasını bile görüyor diyenler Erbakan Hocamın Yanındaki tehlikeyi görememiş olmasını nasıl izah ederler. 40 yıldır her ayrılanında Oğuzhan beyi suçlaması ve gidenlerinde akıbetine baktığımızda Oğuzhan beyin Haklı olduğu açıkça görülüyor. Kendisine yıllarca yapılan eleştirilere fazla kulak asmayan onca yakıştırmalar yapılmasına rağmen sessizliğini koruması ve hiç cevap vermemesi hatta dava açmaması Onun nasıl İslam’ın emirlerini uygaladığını gözler önüne zaten seriyor. Eğer benim düşüncem olumsuz olsaydı bile bu isimleri dinledikten sonra hemen gider Oğuzhan bey’den helallik alırdım. Zaten bu vasıflar onun üzerinde varsa “GIYBET” Yoksa “İFTİRA” atmış oluyoruz bununda ne anlama geldiğini en iyi Milli Görüşçüler olarak bizim anlamamız gerekiyor. Lütfen tüm Milli Görüşçüler nefislerine göre değil İslam’ın temel esaslarına göre hareket etsin (işimize gelmese de) Kendilerinden görüş aldığım büyüklerimin bu yazıyı yayımlayacağımdan haberleri kesinlikle yoktu, Kibiroğlu başkanımın hatırlattığı “Fitne Durumunda herkes durumunu gözden geçirsin Koşuyorsa, Yürüsün, Yürüyorsa, Otursun, Oturuyorsa, Yatsın, Yatıyorsa Uyusun, Konuşuyorsa, Sussun” Aslında nefsimizi bir yenebilsek ve sadece sussak çok şey düzelir. Sosyal Medya en çok bize zarar veriyor gibi; aklımıza geleni yazıyoruz, gıybet ediyoruz, iftira atıyoruz, çiziyoruz peki teşkilat yapımıza uygun mu? Kesinlikle hayır peki Allah bu yaptıklarımızı hâşa görmüyor mu? Hesap sormayacak mı? Bunları iyi düşünüp ona göre hareket etmeliyiz. Bu olaylar hiç olmazsa olmaz mı? Olur ama Hz Aişe (r.a) Hz Ali (r.a) anlaşmazlığa nasıl düştüyse… Herkes düşebilir çünkü “bu bir imtihan dünyası” olduğunu unutmayalım. Bol Bol Dua edelim. Allah yardımcımız olsun.

OĞUZHAN ASİLTÜRK’Ü NE KADAR TANIYORUZ ?

Bu vesile ile; Feraset, dirayet, sadakat, azim ve kararlılığın vücut bulmuş hali, davasından zerre taviz vermeyen, 50 yıl Erbakan hocamızın yanından ayrılmayan büyük bir mücahit Oğuzhan Asiltürk büyüğümüz dünyasını değiştirdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bizlere de sabır ve istikamet üzere yolları üzere yürüyerek can vermeyi nasip eylesin.

Başta Milli Görüş camiamıza ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.

 

Yorumlar
  1. Cemalettin yanar dedi ki:

    ALLAH gani gani rahmet eylesin mekanı cennet makamı âli olsun bir büyüğümüz daha ahirete intikal etti nur içinde yatsın