enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

O Köy Kastamonu’ya bağlanmak için sandık başına gidecek

Türkeli Gencek Çayağzı Mahallesi sakinleri, daha önce de Çatalzeytin ilçesine bağlanma talebinde bulunmuş ve 2014 yılında sandık başına gitmiş, kayıtlı 291 seçmenden 201’i oy kullanmıştı. 113 seçmen Çatalzeytin’e geçmek için ‘evet’ derken, 75 seçmen ‘hayır’ oyu kullandı. Halk oylaması sonucu oy çokluğuyla “evet” çıkmasına rağmen bu talep, Sinop İl Genel Meclisince reddedilmişti.

O Köy Kastamonu’ya bağlanmak için sandık başına gidecek
30 Eylül 2021 04:11
A+
A-

Sinop’un Türkeli ilçesindeki mahalle sakinleri, Kastamonu Çatalzeytin ilçesine bağlanmak için yapılan halk oylamasında sandık başına gidecek.

Türkeli İlçesine bağlı Gencek köyü Çayağzı Mahallesi’nde yaşayan 150 kişinin imzasıyla Türkeli Kaymakamlığına verilen dilekçede, birçok kamu-kurum hizmetlerinin Kastamonu ili Çatalzeytin ilçesinden sağlandığı gerekçe gösterilerek, Kastamonu Çatalzeytin’e bağlanması talebinde bulunuldu.

NİHAİ KARARI BAKANLIK VERECEK

Bu kapsamda, 242 seçmenin bulunduğu Türkeli Gencek köyü Çayağzı Mahallesi’nin, Kastamonu ili Çatalzeytin ilçesine bağlanma talebi, 24 Ekim’de yapılacak halk oylaması ile değerlendirilecek.
Yapılan oylamada, halkın en az yüzde 51’i ‘evet’ oyu kullanırsa, bu talep Sinop İl Genel Meclisine taşınacak, sonrasında Sinop ve Kastamonu valiliklerince ortak değerlendirilerek, İçişleri Bakanlığı tarafından nihai karar verilecek.

Köylülerin talepleri yerine gelsin

Türkeli Gencek Çayağzı Mahallesi sakinleri, daha önce de Çatalzeytin ilçesine bağlanma talebinde bulunmuş ve 2014 yılında sandık başına gitmiş, kayıtlı 291 seçmenden 201’i oy kullanmıştı. 113 seçmen Çatalzeytin’e geçmek için ‘evet’ derken, 75 seçmen ‘hayır’ oyu kullandı. Halk oylaması sonucu oy çokluğuyla “evet” çıkmasına rağmen bu talep, Sinop İl Genel Meclisince reddedilmişti. Referandum da çıkan sonuca göre Sinop İl Genel Meclisinin köylülerin talebini kabul etmesi gerekiyor. Çünkü refarandum yapılıyorsa ki yapılıyor sonucuna da katlanmak gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.