enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Nuh Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Nuh Sûresi, Hem mushaftaki sıralamaya hem nüzûl sırasına göre yetmiş birinci sûredir. Nahl sûresinden sonra, İbrâhim sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Nuh Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
19 Ocak 2023 06:16 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2023 13:19
A+
A-

Nûh suresinin özelliği nedir? Kur’an ı Kerim Hz Nûh tan bahseder mi? zNuh Tufanı Kuranda nasıl geçiyor? Hz Nûh hangi kavme peygamber olarak gönderilmiştir?

Nuh ne demek?

Mekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sûrede başlıca, Nûh peygamberin mücadeleleri ve Nûh Tufanı konu edilmektedir. Sûre, adını konusundan almıştır.

Nûh aleyhisselâm, Kur’an’da adı çokça geçen ve dini tebliğ konusunda kavmiyle mücadelesine yer verilen peygamberlerin ilkidir. Kur’an’da Nûh’tan önceki bazı peygamberler de anılmakla birlikte onların inkârcılarla mücadelesi hakkında detaylı bilgi verilmemiştir. Nûh’un soyu, hayatı, peygamberliği, inkârcı toplumuna karşı sergilediği mücadele ve Nûh tûfanı hakkında Hûd sûresinin tefsirinde genişçe bilgi verilmiştir

 

Nuh Sûresinin Konusu

Mekkî sûrelerin özelliklerini taşıyan Nûh sûresinde iman esaslarıyla birlikte Hz. Nûh’un peygamberliği, inkârcılara karşı verdiği mücadele ve tûfan konuları ele alınmakta, Nûh’un kendisi ve müminler için yapmış olduğu dua ile sûre sona ermektedir.

 

Nuh Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Her kim, (sevâbını umarak) Nuh sûresini okursa, Nuh’un (a.s.) duâsına nail olan Mü’minlerden olur.” (Ebû Suud) “Mü’minlerin kurtuluşu üç şeyledir: Nuh’un duâsı, İshak’ın duâsı ve Muhammed’in şefâati.” (Ebû Suud)

Bu sûreyi, vird hâline getiren kimseler, daha dünyada iken cennetteki yerini görmeden vefat etmezler. Bu sûreyi, kendisine zulmetmek isteyen kişi için okursa, onun şerrinden Allah’ın izni ile korunur.

Hangi maksatla okunursa, Allah’ın izni ile o maksada ulaşılır.

Mü’minlerin bağışlanması ve kâfirlerin kahrolmaları için Nuh sûresinin 26-27. âyetleri çokça okunmalıdır.

 

Meâric Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.