enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Normalden iki kat daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacak yürüyüş!

Normalden iki kat daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacak yürüyüşün püf noktası…

Normalden iki kat daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olacak yürüyüş!
29 Temmuz 2022 09:27
A+
A-

Sahilde yürümek kadar rahatlatıcı bir şey yok. Ancak plaj, güzel bir ortamdan daha fazlasını sunar: Sağlık yararları. Sahilde yürümek aslında zihni boşaltmak ve vücudu egzersiz yapmak için harika bir yoldur.

Kumda yürümenin faydaları 

Kumda çıplak ayakla yürümek kesinlikle harika hissettiriyor, ancak bunun aynı zamanda birçok sağlık yararı olduğunu biliyor muydunuz? Şimdiye kadar bir kumsalda dolaşmayı zaman kaybı olarak görüyorsanız, okumaya devam edin.

kumda yürümek

 

1. Kuvvet antrenmanı

Sahilde yürürken bacak kaslarınız “kırmızıda” çalışır. Bilim adamları, kum üzerinde yürümenin veya koşmanın, düz yüzeylerde aynı hızda hareket etmekten 2.1-2.7 kat daha fazla enerji gerektirdiğini söylüyor. Bu enerji, bacaklarınız ve sırtınız arasındaki tüm kasları güçlendirmek için kullanılır. Baldırlarınız, dörtlüleriniz ve kalça kaslarınız için ekstra sonuçlar. Kum ne kadar kuru olursa, iş o kadar zor olur.

2. Kilo verirsiniz

Kumda yürümek veya koşmak, düz zeminde yürümekten yaklaşık %50 daha fazla kalori yakabilirsiniz. Yani sahilde yürümek daha fazla kilo vermenize yardımcı olabilir. 2020’de yapılan bir araştırma , kum üzerinde yürümenin, düz yüzeylerde yürümeye kıyasla bel çevresinde daha fazla azalmaya yol açtığını buldu.

Sahilde yürürken kaç kalori yakarsınız?

Kumda yürürken ne kadar kalori yaktığınız hem hızınız hem de kilonuz tarafından belirlenir. Vücudunuz kum üzerinde yürüyen kasları farklı şekilde kullandığından, normal yürüyüşten yaklaşık bir buçuk ila iki kat daha fazla kalori yakarsınız. Bunun nedeni, kum üzerinde yürürken bacak ve sırt kaslarınızın sizi dengede tutmak için daha fazla çaba harcaması gerektiğidir ve ekstra çaba ekstra kalori yakar.

3. Kumda yürümek yaralanma riskini azaltır

İlgili bir çalışma , kum üzerinde yürümenin gücü arttırdığını ve yaralanmaları önlediğini buldu.

4. Beden ve dünya ile temas halinde

Propriosepsiyon veya kinestezi olarak, vücutta oluşan uyaranları konumumuzdan, hareketlerimizden ve dengemizden hissetme yeteneği olarak tanımlanır. Temel olarak, yürümede iyi bir propriyosepsiyon, zihnin ayaklarınızla iletişim kurduğu anlamına gelir. Çevrenizdeki dünyayla bağlantı kurmanıza yardımcı olan bir şey. Geleneksel spor ayakkabılar bu yeteneği “uyuşturabilir” olsa da, kum üzerinde yürümek onu kullanmanın harika bir yoludur.

5. Kumda yürümek sizi rahatlatır

Bütün gün dar ayakkabılar veya topuklu ayakkabılar giyiyorsanız , ayaklarınızın serbestçe hareket etmesine ve esnemesine izin vermek elbette onları rahatlatmanın harika bir yoludur. Kum, ayaklarınızı sıkıştırmadan uyum sağlar, yani neredeyse bir ayak masajı gibidir. Sonuçta, ilgili bir çalışma , plajda daha fazla zaman geçiren insanların daha az strese sahip olduğunu ve genel sağlıklarının daha iyi olduğunu kanıtlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.