enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Netflix’te büyük çöküş: 3 ayda 3,6 milyon abonelik iptali

Netflix, geçtiğimiz çeyrekte 200.000 abone ve muhtemelen bu sezon toplamda iki milyon abone kaybetti.

Netflix’te büyük çöküş: 3 ayda 3,6 milyon abonelik iptali
22 Mayıs 2022 11:11 | Son Güncellenme: 22 Mayıs 2022 10:12
A+
A-

Hissedarlara yapılan bir nota göre Netflix, geçtiğimiz çeyrekte 200.000 abone ve muhtemelen bu sezon toplamda iki milyon abone kaybetti. Yeni araştırma, platforma aboneliklerini iptal eden uzun vadeli abonelerin sayısının son yıllarda keskin bir şekilde arttığını vurguluyor.

Araştırma firması Antenna tarafından The Information’a sağlanan veriler, üç yıldan fazla bir süredir abone olan kişilerin, yılın ilk çeyreğindeki %13’ten 2022’nin başlarında tüm iptallerin yalnızca %5’ini oluşturduğunu gösteriyor.

Yeni aboneler, 2021’in dördüncü çeyreğindeki %64’ten bu çeyrekte iptallerin yalnızca %60’ından sorumluydu. Yine ilk çeyrekte, önceki beş çeyreğin her birinde yaklaşık 2,5 milyon olan toplam iptal sayısı 3,6 milyon kişiye yükseldi.

Netflix zemin kaybederken, bir bütün olarak pazar daha fazla abone kazanıyor ve anonim olarak katkıda bulunan 5 milyon Amerikalıdan oluşan bir gruptan gelen Anten verileri, fiyat artışları ile platformdaki abonelerin kaybı arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Antenna’nın medya ve eğlence başkanı Brendan Brady, tüketicilerin aylık olarak cüzdanlarıyla oy kullandığını ve artık oy pusulasında daha uygun adaylar olduğunu ve kimsenin bunun yanlış olduğunu söyleyemeyeceğini söyledi.

Ayrıca NBCUniversal ve Disney gibi birçok eğlence şirketi de dizilerini Netflix‘ten kaldırıp kendi hizmetlerine koyduğu için platform, pek de iyi gitmiyor gibi görünen orijinal içeriğine daha fazla güvenmek zorunda kaldı.

Veriler, 2022’nin ilk dört ayında Paramount+, Peacock ve Disney+’ın yeni aboneler arasında en popüler seçimler olduğunu gösteriyor. Sebeplerden biri, Paramount + ve Peacock’un en uygun fiyatlı hizmetlerden ikisi olmasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.