enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Akıllı telefonun pilini öldüren 4 alışkanlık!

Bir akıllı telefonun pilini öldüren 4 alışkanlığı tartışılıyor. İşte bataryayı öldüren dört alışkanlık…

Akıllı telefonun pilini öldüren 4 alışkanlık!
22 Mayıs 2022 10:09
A+
A-

Bir akıllı telefonun pilini öldüren 4 alışkanlığı tartışılıyor. Her şeyden önce, pillerin zamanla eskidiği genel kabul görmüş gerçekle başlayalım. Bu kaçınılmazdır. Ancak, bazı şeyler bu süreci önemli ölçüde hızlandırır.

Hasarlı kabloların kullanımı

Yapabileceğiniz en tehlikeli şeylerden biri, ucuz veya hasarlı kablolar veya cihazla uyumlu olmayan kablolar kullanmaktır. En iyi uygulama, üreticinin veya diğer çeşitli güvenilir markaların şarj aksesuarlarıyla kalmaktır. Ucuz olanlardan kaçının.

O’daki deşarj

Şarj döngüleri, pil ömrü üzerinde en büyük etkiye sahip olanlardır. Şarj döngüleri pili yavaş yavaş aşındırır. Daha da kötüsü, şarj döngüsünün %0’da başlamasıdır. Pili %20-80 arasında tutmaya çalışmak en iyisidir.

%100’de sürekli şarj

Ters etkiye sahip başka bir uygulama. Pili %100’de tutmak, %0’da boşalmasına izin vermekle aynıdır. Cihazı bütün gece şarj etmek mutlaka kötü değildir, ancak genel olarak ihtiyacınız olandan daha fazla şarj etmenize gerek yoktur. Pil %100’e ulaştığında şarjı durdurur. Ancak %99’a düştüğünde %100’e ulaşana kadar tekrar şarj olmaya başlayacaktır. Bu döngü tekrarlanır ve pil için hiçbir şekilde iyi değildir.

Bazı iPhone’lar ve Android akıllı telefonlar, geceleri şarj döngülerini azaltan Uyarlanabilir veya Optimize edilmiş şarj özelliğine sahiptir. %80 civarında tutuyorlar ve kalan %20’yi uyanmadan hemen önce tamamlıyorlar.

Aşırı sıcaklıklara maruz kalma

Çoğu elektronik, yüksek sıcaklıklardan hoşlanmaz. Batarya sürekli şarj cihazına bağlı olduğunda, gelişen yüksek sıcaklık bataryaya zarar verir, ancak bu, oyun oynamak veya yazın telefonu arabada bırakmak gibi diğer uygulamalar tarafından üretilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.