enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin yurdu Kastamonu’dan Sultan Fatih’in Emanetine

916 yıl boyunca kilise ve 482 yıl boyunca cami olarak bütün ihtişamıyla ayakta duran, Müslümanlar ve Hristiyanlar için çok önemli bir değere sahip ve 86 yıldır müzeye çevrili olması sebebi ile kanayan yaramız olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Elhamdülillah 24 Temmuz 2020 tarihinde Cuma namazı ile ibadete tekrar açılmış oldu.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin yurdu Kastamonu’dan Sultan Fatih’in Emanetine
21 Mayıs 2022 11:56
A+
A-

 Anadolu Gençlik Derneği Kastamonu Şubesi 28 Mayıs Cumartesi günü “Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin yurdundan Sultan Fatih’in emanetine” programı için  Kastamonu ve ilçelerinden İstanbul Ayasofya Camisinde yapılacak organizasyon için AGD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Avcı bir açıklama yaparak tüm Kastamonuluları bu programa davet etti…

İşte o açıklama ve davet mektubu…

Ebû’l-Feth Sultan Mehmet Fatih Han’ın vakfiyesi olan ve İstanbul’umuzun İslam beldesi olmasının sembolü olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin tekrar ibadete açılmasında en büyük pay hiç kuşkusuz Milli ve Manevi değerlerine bağlı, Hayat; İman ve Cihad’dır düsturuyla hareket eden, on yıllarca Fetih namazı buluşmalarıyla, tüm engellemelere rağmen “Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın” nidalarıyla gök kubbeyi inleten Milli Görüşçü kardeşlerimizindir.

Anadolu Gençlik Derneği Kastamonu Şubesi olarak her yıl İstanbul’un Fethinin yıl dönümünde gerçekleştirdiğimiz, ancak 2 yıldır pandemi yasakları sebebiyle gerçekleştiremediğimiz Ayasofya merkezli, İstanbul programımızı bu yıl aynı coşku ve heyecanla 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz inşaalah.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin yurdundan Sultan Fatih’in emanetine ismini verdiğimiz programımıza yoğun ilgi gösteren Kastamonu’lu gençlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bizler bu program ile İstanbul Ayasofya camiinde yaşatacağımız bir günlük ziyaret ile gençlerin hayal dünyasının zenginleştirmesi hedeflenmektedir. Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi ve İstanbul Şube Başkanlığınca düzenlenen İstanbul’un fethi ve gençlik şölenine iştirak edilip akabinde bir rehber eşliğinde Ayasofya camiinden bilgiler aktarılacak olup gençlerin o mübarek yeri görmeden önceki heyecanları arttırılacaktır bu kapsamda Ayasofya’yı ilk kez görecek olan gençlerimiz milli duygu ve düşünceler hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. Aynı zaman da yıllardır müze olarak kullanılan mübarek yeri, bir emaneti cami olarak görmeleri sağlanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.