enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Modern Araba Motorlarının Eski Araba Motorlarından Farkları

Eski bir Ford Model T’nin motorunun, 2023 Ford Fusion’ın motoruyla pek çok ortak noktası var. Ancak ilk araba motorlarını çalıştıran aynı temel prensipler bugün hala kullanılıyor olsa da, modern araba motorları günümüz sürücülerinin güç ve verimlilik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gelişti. Peki eski ve modern araba motorları arasında ne gibi farklılıklar var?

Modern Araba Motorlarının Eski Araba Motorlarından Farkları
24 Şubat 2024 10:33 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2024 12:37
A+
A-

Modern Araba Motorlarının Eski Araba Motorlarından Farkları

 

Modern motorlar daha verimlidir

Modern motorlar, onları daha verimli hale getirecek bir dizi teknolojiye sahiptir. Örneğin, yakıtı ve havayı silindire konulmadan önce karıştıran direkt enjeksiyon teknolojisi , yakıtın daha verimli yanması nedeniyle motor verimliliğini yüzde 12 artırabilir.

Modern motorlar daha güçlüdür

İnsanlar artık otomobillerin yeni olduğu zamanlara göre yakıt ekonomisiyle daha fazla ilgileniyorlar , ancak aynı zamanda motor gücüyle de daha fazla ilgileniyorlar. Sonuçta ilk arabaların yetişmesi gereken sadece atlar vardı. Artık otoyollarda arabalar kullanılıyor. Modern otomobiller aynı zamanda eski otomobillere göre çok daha ağırdır çünkü güvenlik özellikleri ve aksesuarlarla doludur.

Modern motorlar daha küçüktür

Modern motorlar eski motorlara göre daha fazla güç ürettiği için onların daha büyük olmasını beklersiniz. Ancak günümüz motorlarına bakınca motor gücü arttıkça motor boyutunun küçüldüğünü fark edersiniz.

Modern motorlar daha akıllıdır

Günümüzün motorları, daha akıllı çalışmalarını sağlayan teknolojiye sahiptir. Örneğin silindirin devre dışı bırakılması, araç rölantide veya seyir halindeyken olduğu gibi, ihtiyaç duyulmadığında motordaki bazı silindirlerin kapatılmasına izin veren bir sistemdir. Daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunda bu silindirler farkına varır ve yardım eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.