enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

MHP’de Kastamonu ilçelerinde Aday Krizi: İstifalar Peş Peşe Geliyor

MHP Kastamonu merkez ve bir çok ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Genel Merkez tarafından açıklanan isimlere itirazlar yükseldi ve bazı ilçelerde istifalara peş peşe gelmeye başladı.

MHP’de Kastamonu ilçelerinde Aday Krizi: İstifalar Peş Peşe Geliyor
18 Ocak 2024 01:04 | Son Güncellenme: 18 Ocak 2024 07:09
A+
A-

MHP Doğanyurt belediye başkanı adayı olarak Şerafettin Ortaç’ın açıklanmasının ardından MHP teşkilatlarında kriz yaşandı. Doğanyurt MHP yönetimi, açıklanan aday tepki göstererek, ilçe başkanları ile birlikte görevinden istifa ettiklerini açıkladı. MHP’den aday adayı olan Emrah Kayıran ise Büyük Birlik Partisi’nden belediye başkan adayı olarak ilan edildi.

BİR KRİZDE KASTAMONU HANÖNÜ’NDE

Hanönü MHP teşkilatında istifa depremi yaşandı. MPP ilçe yönetimden tam 9 kişi istifa ettiklerini açıkladılar.

Kastamonu’ya bağlı Hanönü ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatından 9 kişi, “irademiz yok sayıldı’ açıklaması yaparak parti yönetiminden istifa ettiklerini duyurdu.

MHP Hanönü İlçe Teşkilatında yer alan; Metin Arıkan, Hüseyin Ayverdi, Ümit Özsoy, Yakup Özkan, Ümit Tunç, Yaşar Özdemir, Emrah Kızılırmak, Emrah Kabakaya ve Muhsin Çoban imzasıyla yayınlanan bildiride, istifa gerekçesi olarak, “Hanönü Belediye Başkan Adaylığı sürecinde yaşanan bazı olaylar” sebep gösterildi.

İlçe yönetimi tarafından “Demokratik değerlerimizi hiçe sayan bir tutum” olarak lanse edildi.

Yayınlanan ortak açıklama şu şekilde; “Saygı değer Hanönü Halkı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mensupları; Milliyetçi Hareket Partisi Hanönü Belediye Başkan Adaylığı sürecinde yaşanan bazı olaylar sebebiyle, bu açıklamayı yapma gerekliliği hasıl olmuştur.

Partimizin temel değerleri olan liyakat, şeffaflık, adalet ve parti içi demokrasi bizim için her zaman öncelikli olmuştur. Ancak, Hanönü Belediye Başkan Adaylığı sürecinde bu temel değerlerin önemli ölçüde göz ardı edildiğini ve içsel bir irade kaybının yaşandığını üzülerek gözlemledik.

Parti içindeki demokratik süreçlere duyduğumuz inancımıza rağmen, bu süreçlerin sağlıklı işleyişinin önündeki engellerle karşılaşmış bulunmaktayız. Bu engeller, içsel irade kaybının bir sonucu olarak ortaya çıkmış, demokratik değerlerimizi hiçe sayan bir tutumun gelişmesine yol açmıştır.

“İrademiz yok sayıldı”

Bizler, Milliyetçe Hareket Partisi’nin kutsal çatısı altında, halkımızın taleplerini karşılamak, Hanönü’yü daha ileri bir seviyeye taşımak ve demokratik değerleri korumak adına görev üstlendik. Ancak, irademizin yok sayılması gibi üzücü bir durumla karşılaştık.

“Yönetimdeki görevimizden ayrılma kararı aldık”

Bu noktada, vicdani bir sorumlulukla hareket etmek ve içsel irade kaybının getirdiği zorluklara karşı durmak adına, MHP Hanönü İlçe Yönetimindeki görevimizden ayrılma kararı almış bulunmaktayız. Hanönü halkının ve partimizin değerli mensuplarının gösterdiği destek için teşekkür ederiz. Gelecekte, daha güçlü bir Hanönü için bir araya gelebilmek umuduyla.

Saygılarımızla,

Metin Arıkan
Hüseyin Ayverdi
Ümit Özsoy
Yakup Özkan
Ümit Tunç
Yaşar Özdemir
Emrah Kızılırmak
Emrah Kabakaya
Muhsin Çoban”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.