enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun (İşte Mevlid Kandili Mesajları)

Mevlid Kandili mesajları; Manevi huzur, güzel ahlak, azimli, sabırlı, hoşgörülü bir hayat anlayışını bizlere miras bırakan Sevgili Peygamberimiz birliği, beraberliği, sadakati, gönül birliğini bizlere tebliğ etmiştir. 

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun (İşte Mevlid Kandili Mesajları)
26 Eylül 2023 09:30 | Son Güncellenme: 26 Eylül 2023 09:57
A+
A-

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın Mevlid Kandili Mesajı

26 Eylül Salı günü, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili gecesidir. Bir kere daha bu güzel geceyi idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Değerli kardeşlerim, 
Milletimizin, Peygamber efendimize duyduğu büyük sevgiyi, en veciz şekilde, Yunus Emre;
‘Canım, kurban olsun senin yoluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed,
Gel şefaat eyle kemter kuluna,
Adı güzel, kendi güzel Muhammed.’

mısralarıyla dile getirmiştir. Aynı Yunus, Peygamber efendimizin tüm varlıklara olan engin şefkat, merhamet ve hoşgörüsünü de,‘Yaradılanı severiz yaradandan ötürü’ Vecizesiyle ifade etmiştir.

Peygamberimizin sevgi anlayışının merkezinde hoşgörü ve insan sevgisi vardı. İnsanların sınıflandırılmasına karşı çıkan Peygamber efendimiz, toplumda insanları cinslerine, renklerine, dillerine ve mali konumlarına göre ayırmamış, herkesi eşit telakki etmiştir. Türk milleti, O’ndan aldığı bu ilhamı, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ şeklinde düsturlaştırarak, kurduğu devletlerde, herkese merhametle, adaletle muamele etmiş, kimseyi ırkından, inancından, dilinden dolayı ötekileştirmemiştir.
Bugün, dünyanın çeşitli yerlerinde gördüğümüz ırkçılık ve İslam düşmanlığı ile ülkemize, değerlerimize yönelik, seviyesiz ve çirkin saldırıları üzülerek ve endişe ile takip ediyoruz. Bizler, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen bir Peygamberin ümmeti olarak, inandığımız yolda dosdoğru yürüyerek bu saldırılara en güzel cevabı vereceğiz.
Değerli hemşehrilerim,
Bu gecenin, insanlığın Peygamber efendimizi daha iyi tanımasına ve anlamasına, kardeşliğin, hoşgörünün, merhametin, adaletin insanlığı kuşatmasına vesile olması dileğiyle, bütün İslam âleminin, aziz milletimizin ve siz kıymetli hemşehrilerimin mevlid kandilini tebrik ediyorum.
Saygılarımla.

Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Op. Dr R. Galip Vidinlioğlu’nun Mevlid Kandili Mesajı

  Kandiller; küslerin barışması, birlik ve beraberliğin pekişmesi için birer vesiledir. Bir Mevlid Kandili’ne daha aziz milletimiz ile birlikte erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğumunu simgeleyen bu mübarek gecede ellerimizi semaya açalım. Komşularımızla, akrabalarımızla, sevdiklerimizle gönül köprüleri kuralım. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuyla bu mübarek geceyi idrak edelim.

 

Başta mazlum coğrafyalar olmak üzere tüm Türk-İslâm âleminin Mevlid Kandil’ini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecede edeceğimiz duaların, gerçekleştireceğimiz ibadetlerin kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Nice kandillere sağlık, sıhhat ve afiyetle erişmeyi diliyorum.

Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.