enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yarın Gece Mevlid Kandili (Mevlid Kandilinin Önemi Nedir)

Mevlid Kandili Hicri yılın üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı 15 Eylül 2023’te başlayacak. Bilindiği gibi Mevlid kandili Rebiülevvel ayının 12. gecesinde idrak ediliyor. Vatandaşlar Mevlit kandilinin ne zamana denk geldiğini araştırmaya başladı.

Yarın Gece Mevlid Kandili (Mevlid Kandilinin Önemi Nedir)
25 Eylül 2023 12:40 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2023 12:53
A+
A-

Diyanet Mevlid Kandili nedir? Mevlid gecesi ne zaman 2023? Mevlid Kandili gecesi ne zaman? Rebiülevvel ne zaman 2024 ? 2023 Mevlid kandili ne zaman? 2024 Mevlid kandili ne zaman?

2023 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2023 Yılının son kandili olan Mevlid Kandili 2023 Eylül ayında idrak edilecek. Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının dini günler listesine göre, Mevlid Kandili 26 Eylül 2023 Salı yani yarın akşam idrak edilecek.

Mevlid Kandilinin Önemi Nedir?

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın, geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin, kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.

İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Mevlid Kandili bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirsin. Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olsun.

Mevlid Kandilinde Oruç Tutulur mu Hangi İbadetler Yapılır

https://37haber.com/mevlid-kandilinde-oruc-tutulur-mu-hangi-ibadetler-yapilir/

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.