enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dünya genelinde akaryakıt krizi yaklaşıyor! Bir ülke, dizel otomobil ihracatını yasakladı.

Başbakan Mikhail Mishustin, iç piyasadaki akaryakıt krizini yönetmek amacıyla, dizel otomobillerin ihracatına son verme kararnamesini imzaladı.

Dünya genelinde akaryakıt krizi yaklaşıyor! Bir ülke, dizel otomobil ihracatını yasakladı.
25 Eylül 2023 10:21
A+
A-

Rusya, iç piyasada yaşanan akaryakıt krizini kontrol altına almak için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Ülke genelinde dizel otomobil ihracatına süresiz olarak son verildi. Ukrayna savaşı ve iç talepteki akaryakıt azalışı, Rus ekonomisini derinden etkiledi. Başbakan Mikhail Mishustin tarafından imzalanan kararname ile iç piyasada yaşanan akaryakıt krizine çözüm bulunması hedefleniyor.

Cnbc’de yer alan bir haberde, dünya genelinde dizel stoklarının düşük seviyelerde olduğu bir dönemde, Rusya’nın dünyanın en büyük dizel tedarikçilerinden ve önemli ham petrol ihracatçılarından biri olması nedeniyle piyasa katılımcılarının Rusya’nın getirdiği yasağın olası etkilerinden endiş duyduğu belirtiliyor.

Kpler’in baş analisti Viktor Katona, Rusya’nın dizel ihracatının, rublenin zayıflaması, yerel rafineri bakımları ve hükümetin iç talebi artırma çabaları gibi etkenler nedeniyle baskı altında olduğunu ifade etti. Kpler’in baş analisti Viktor Katona Cuma günü yayınladığı bir araştırma çalışmasında, “Düzenleme yürürlüğe girmeden önce anlaşmaya varılan tüm anlaşmalar hala geçerli, yani dizel ve benzin ihracatının hemen durması ihtimali düşük, etkinin ortaya çıkması büyük olasılıkla 1-2 hafta sürecek” dedi ve ekledi: “Ancak o noktaya gelindiğinde, hükümet bu mevzuatı yayınlandığı gibi aniden iptal edebilir.”

Patterson ayrıca, “Küresel piyasada yaklaşık olarak (günlük 1 milyon varil) Rus dizelinin eksikliğinin hissedileceğini ve bu durumun özellikle orta distilat çatlaklarını etkileyerek rafineri marjlarını destekleyebileceğini belirtti.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.