enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı kaldırılacak mı? İşte detaylar..

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kiralara ve ev fiyatlarına yönelik önemli bir düzenleme yapılacağı açıklamasının ardından, kira artış sınırının kaldırılması konusu gündeme geldi. İşte bu konuyla ilgili ayrıntılar…

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı kaldırılacak mı? İşte detaylar..
26 Eylül 2023 09:25
A+
A-

Yükselen enflasyon, vatandaşların geçim sıkıntısı yaşamasına yol açarken, aynı zamanda kira fiyatlarındaki aşırı artışlar da insanları daha fazla zorluyor.

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırının, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklama söz konusu sınırlamanın kaldırılacağına yönelik tartışmalara neden oldu.

Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu sınırlamanın ekonomik koşullarla uyumsuz olduğunu ve gayrimenkul sektörünün üretim eksikliği ve maliyet artışları gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı,“Gayrimenkul sektörü pandemi döneminden itibaren yaşadığı üretim eksikliğini derin bir şekilde hissetmeye devam ediyor. Gerek artan maliyetler gerekse finansmana erişimdeki problemler gayrimenkule erişimi zorlaştırıyor. Yüzde 25 sınırının kaldırılması beklenen bir gerçektir” dedi ve kira ve ev fiyatlarında yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.