enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak yağışlar bugün bekleniyor! 26 Eylül 2023 Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji tahminlerine göre, bazı şehirlerimizde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak yağışlar bugün bekleniyor! 26 Eylül 2023 Bugün hava nasıl olacak?
26 Eylül 2023 09:10
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel hava durumu tahmin raporuna göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlu, bazı yerlerde çok bulutlu hava hakim olacak. Kırklareli kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğu kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç bölgeleri ile Rize ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile geçecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönünden eserek, yurdun güney bölgelerinde hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, ancak Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik öngörülmüyor; ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul Valiliği’de sosyal medya hesabından, bir paylaşımda bulundu.

Valilik, “Marmara’da rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı bulutlu ve az bulutlu bir hava beklenirken, Kırklareli’nin kıyı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Hava durumu tahminlerine göre, gökyüzü parçalı bulutlu olacak ve Orta ile Doğu Karadeniz bölgelerinde yer yer çok bulutlu alanlar oluşabilir. Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı illerinin iç kesimleri ile Rize ve Artvin’in kıyı bölgelerinde ise yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bugün genellikle parçalı bulutlu ve az bulutlu bir hava beklenirken, bu akşam saatlerinde doğu kesimlerde yer yer çok bulutlu alanlar oluşarak yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.