enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji’nin 14 Şubat 2024 hava durumu raporu: Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Şubat için hava durumu raporunu paylaştı. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinde kuvvetli sağanak yağışlarla ilgili sarı kodlu uyarı yapıldı. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’nin 14 Şubat 2024 hava durumu raporu: Bugün hava nasıl olacak?
14 Şubat 2024 09:28
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara ve Ege’nin doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yağışlı bir hava bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde kuvvetli yağışlar görülecek. Bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacakken, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanaklar yaşanabilir. İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar Mevkii’nde karla karışık yağmur ve kar yağışı, Hakkari çevresinde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli olması beklenirken, Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Sarı kodla uyarı yapılan iller arasında Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Tunceli, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak bulunuyor.

Özellikle Güneydoğu Anadolu’da beklenen kuvvetli yağışlara karşı sel su baskını, yıldırım, rüzgar ve kar yağışına bağlı olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Rüzgarın kuvvetli olabileceği bölgelerde de dikkatli olunması öneriliyor.

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ riski olduğundan, bu bölgelerde de tedbirli olunması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.