enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji’den Kritik Uyarı

Meteoroloji bugün salı akşamına kadar geçerli olacak günlük hava tahmin raporu yayımlandı.

Meteoroloji’den Kritik Uyarı
4 Ocak 2022 12:27
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artacağı yönünde açıklamada bulunurken karların hızlı erimesine bağlı yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan ve çığ riskine karşı dikkatli olunmasını istedi

Yapılan açıklamaya göre; yurdu etkileyen yağışlı ve soğuk havanın mevsim normallerini üzerine çıkacağı belirtilirken Batı Karadeniz’in kıyı kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yağışların yaşanacağı uyarısında bulundu.

Hafta boyunca sürecek değişim nedeniyle havaların 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Uzmanlar artan sıcaklıklarla birlikte yüksek kesimlerde yer alan kar örtüsünün hızlı erime nedeniyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskini artabileceğini ifade ediyor.

Meteoroloji'den Kritik Uyarı

Meteoroloji’den Kritik Uyarı

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Marmara parçalı, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Trakya bölgenin güneyinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

EGE

Ege Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçmesi, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye ve İskenderun Körfezi çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Sivas’ın kuzeydoğu çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin, yarın (Salı) Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları ile Doğu Karadeniz Bölümü’nün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) bölgenin kuzeyinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.