enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu uyarı! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji son hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinde bugün boyunca yağış beklenmiyor. Ancak, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli lodos etkili olacak. Rüzgarın zaman zaman 70 km’ye kadar ulaşması bekleniyor. Akşam saatlerinde ise Kıyı Ege ve Trakya’da sağanak yağmur beklenirken, 6 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu uyarı! Bugün hava nasıl olacak?
17 Nisan 2024 09:47 | Son Güncellenme: 17 Nisan 2024 10:01
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, Türkiye’nin batı kesimlerinin çok bulutlu olacağı, Marmara’nın batısı ve Ege’nin kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği belirtiliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerindeki yüksekler ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam edecek.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek, ancak güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde ise güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

6 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batıdaki 6 ilde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu uyarı! Bugün hava nasıl olacak?

Ayrıca, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarların beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesinin devam ettiği uyarısı yapıldı.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.