enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteoroloji Uzmanı tarih verdi! İstanbul’a sezonun ilk karı geliyor…

İstanbul’a dair meteorologların son açıklamalarına göre, kışın ilk kar yağışı kapıda. Ocak ayının ikinci haftasında kar yağışının başlaması bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı tarih verdi! İstanbul’a sezonun ilk karı geliyor…
4 Ocak 2024 12:05 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2024 10:09
A+
A-

Türkiye genelinde kış aylarının başlamasıyla birlikte, İstanbul ve çevresinde beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Ülke genelinde birçok bölgeye kar yağışı düşerken, İstanbul’a beklenen kar yağmadı. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre, ocak ayının ikinci haftasında İstanbul’a yağışlı hava koşullarıyla birlikte kar yağışı bekleniyor.

KAR YAĞIŞI 2 AŞAMALI OLACAK

Kar yağışının İstanbul’a ulaşması için 2 aşamalı bir dalganın beklendiği belirtildi. Kış aylarının başlamasına rağmen İstanbul’a henüz kar yağmadı. Kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği ise merak konusu olurken, bir uzman isimden detaylar geldi.

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, konuyla alakalı yaptığı açıklamada “Balkanlar üzerinden kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek ve yüzde 90 olasılıkla bir kar yağışı alacağız” dedi.

Meteoroloji Uzmanı tarih verdi! İstanbul'a sezonun ilk karı geliyor...

İKİNCİ DALGA KAR YAĞIŞI 10- 14 OCAK

Meteoroloji Uzmanı Özdemir, “Ocak ayının 10’undan itibaren 14’üne kadar, yani 10-14 Ocak arası İstanbul’a kar yağması ihtimali çok yüksek. Ayın 10’undan itibaren akşam saatlerinde Trakya’dan giriş olacak. Ondan sonra yavaş yavaş Marmara Bölgesi’ne yayılacak” diye konuştu.

Ocak ayının ortasından sonra yoğun kar yağışı beklentilerinin süreceğini belirten Özdemir, “Ocak ayının ikinci yarısından itibaren yeni bir sistem geliyor. Daha güçlü. Güzel bir kar alma ihtimalimiz yüksek” dedi.

Özdemir’e göre Anadolu’da Ocak ayının sonuna kadar karla mücadele sürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.