enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ekonomist Atilla Yeşilada Yemin Etti! 2.el araba fiyatları düşecek

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise 2.el araba satışlarıyla alakalı yemin ederek duyurdu: “2.el araba fiyatları düşecek”

Ekonomist Atilla Yeşilada Yemin Etti! 2.el araba fiyatları düşecek
4 Ocak 2024 09:46
A+
A-

2. el araba fiyatlarıyla ilgili kesin ve çok net bir şekilde açıklamalarda ekonomist Atilla Yeşilada, yemin ederek “2.el araba fiyatları düşecek” diyerek konuya vurgu yaptı. Yeşilada’nın bu açıklamasıyla birlikte, 2.el otomobil piyasasının yeni yılda nasıl bir seyir izleyeceği büyük bir merak konusu haline geldi.

Dolar kurundaki yükselişin otomobil piyasasını etkilemesine rağmen, Yeşilada, bekleyiş tavsiyesinde bulunarak tüketicilere seslendi. Ekonomistin açıklamalarına göre, mevcut durumda 2.el araba alımı yapmak isteyenlerin “6 ay daha beklemeleri” önerildi. Bu çağrı, gelecekte olası fiyat düşüşlerinden yararlanmak isteyenler için bir strateji olarak sunuldu.

“Mesele Ekonomi” isimli sosyal medya kanalına konuşan ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye’de araba fiyatlarında son dönemde gereksiz bir patlama yaşandığını ifade ederken bu fiyatların geri geleceğini söyledi.

6 AY DAHA SABREDİN

2.el araba almayı düşünenlere seslenen Atilla Yeşilada, “6 ay daha bekleyin, bak yemin ediyorum size. Yaza kadar sabredin. 2. El, 20 bin – 30 bin kilometredeki Avrupa arabalarını şu andaki dolar fiyatının yüzde 20 altında alacaksınız,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.