enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Limonun İnanılmaz ve Bilinmeyen Faydaları (Kalp Krizi, Böbrek Taşı, Kansızlık…)

Limon, portakal ve greyfurt narenciye ailesinin bir çeşididir. Tüm narenciye meyveleri, meşhur ekşi tatlarından dolayı bir miktar sitrik asit içerir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütlerine göre , limon gibi turunçgiller dünyadaki en popüler ve yaygın olarak yetiştirilen ürünler arasında yer almaktadır.

Limonun İnanılmaz ve Bilinmeyen Faydaları (Kalp Krizi, Böbrek Taşı, Kansızlık…)

YÖRESEL LEZZETLER

Limon hangi organa iyi gelir? Her gün limonlu su içersek ne olur? Her gün limon yersek ne olur? Limonlu su kanı temizler mi? lemon benefits, What lemon does to your body? What are the 10 benefits of lemon? Limonun faydaları nelerdir? Limon da ne vitamini var? Çok fazla limon yersek ne olur? Limon Ne bakımından zengindir?

LİMON NEDİR?

Limon, parlak sarı bir narenciye meyvesidir. C vitamini açısından çok zengin olduğu için kendine özgü ekşi bir tadı vardır .

Limonun nereden geldiği tam olarak bilinmiyor. Ancak değerinin neredeyse 2000 yıl öncesine ait belgelenmiş kanıtları var.

 Çoğu Akdeniz ülkelerinde, Çin, Hindistan, Meksika, Arjantin, Brezilya’da ve ABD’de Kaliforniya, Arizona, Teksas ve Florida’da yetiştirilir. Özellikle Pazarlarda ve süpermarketlerde sürekli taze limon bulabilirsiniz.  

Limon suyunun mutfaktan ilaca kadar pek çok kullanımı vardır. Limon tüm dünyada tatlılarda, içeceklerde, soslarda, soslarda, et ve balık yemeklerinde garnitür olarak kullanılmaktadır. Limon suyu doğal bir temizleyici ve leke çıkarıcıdır. Limon yağı parfümler, sabunlar ve cilt kremleri için koku sağlar.

Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez, Sosyal medya hesabından Limon’un sağlığımıza yararları noktasında önemli açıklamalar yaptı ve “Limonu hayatınızın vazgeçilmezi” yapın dedi.

İŞTE LİMON’UN MUHTEŞEM FAYDALARI

🍋 Limonu günlük hayatınızın vazgeçilmezi yapın.

1. C vitamini sayesinde kollajen yapımına yardım eder. Kollajen, cildinizin gergin ve sağlıklı görünmesini sağlar.

2. Tiamin ve riboflavin sayesinde yiyeceklerden enerji üretir. Bu vitaminler hücrelerin büyümesini de sağlar.

3. Salatalara sadece aroma vermez, içindeki salmonella türü bakterileri de yok eder.

4. Olan kanseri yok ettiğine dair kanıt yok. Ancak antioksidan içeriği nedeniyle oluşumunu engelleyeceğini iddia eden makaleler var. Özellikle; karaciğer, mide, meme, kalın barsak kanserini.

5. İçeriğindeki flavonoidler kan şekeri ve yağı üzerine etkili olduğu için; kalp damar sağlığını korur.

6. İnflamasyonu önlediği ve toksik atılımı sağladığı için; parkinson ve alzheimer riskini azaltabilir.

7. İçeriğindeki polifenollerin, fare deneylerinde kilo vermeyi sağladığı gösterilmiştir. İnsanlarda da etkisi olacağı düşünülüyor.

8. İçeriğindeki Sitrat nedeniyle böbrek taşı oluşumunu azaltır.

Salatalarınıza limon sıkmayı unutmayın. Tansiyonunuzu düşürüyorsa dikkatli tüketin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.