enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Kastamonuyu Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığı ile ilgili yatırımları ve ihtiyaçları yerinde görmek, ilimizde turizmin geliştirilmesi için istişarelerde bulunmak, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Kastamonuyu Ziyaret Etti
12 Ekim 2023 09:57 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2023 13:01
A+
A-

Valilik Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, havalimanındaki karşılamanın ardından Kastamonu Valiliğini ziyaret etti.

Valilik girişinde Valimiz Sayın Meftun Dallı ve Vali Yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Ersoy, Valilik Şeref Defterini imzalayarak, beraberindekiler ile birlikte Valilik Makamına geçti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakanlığınca Kastamonu’da yürütülen yatırımların son durumları ve ihtiyaçlar hakkında Vali Dallı’dan bilgi aldı.

 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi Açılışı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Valimiz Sayın Meftun Dallı ve ilimiz protokolünün katılımı ile ismailbey Mahallesi Dumlupınar Caddesi üzerindeki yeni yerinde düzenlenen tören ile hizmete açıldı.
İl protokolünün de hazır bulunduğu tören konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış sonrası kütüphanede incelemelerde bulunuldu.

   Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii Ziyareti

 Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan “Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi”, Kastamonu ili öncülüğünde başlatılan ve 4 yıl süren çalışmalar sonucunda ülkemizin ilk seri başvurusu olarak “Anadolu’nun Ortaçağ Dönemi Ahşap Direkli ve Kirişli Camileri” adıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’nde tescil edilmişti. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy 2014 yılında “Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi”, 2018 yılında da “Anadolu’daki Ahşap Çatılı ve Ahşap Taşıyıcılı Camiiler” olarak Ulusal Geçici Liste’de yer alan Mahmut Bey Camisinde incelemelerde bulundu.
Kaynak: KASTAMONU VALİLİĞİ /BASIN
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.