enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kıdem Tazminatı ile Ne Alınır? (Son 20 Yılda Nereden Nereye)

2000 Yıllara kadar 15-20-25 yıl çalıştıktan sonra emekli olan her bir kişi aldığı tazminat ile ya bir daire alıyordu ya da çalışırken aldığı arsaya en az 2-3 kat atıp kendini hatta çocuklarını güvenceye alabiliyordu. Peki şimdi durumlar nasıl gelin hep birlikte nereden nereye geldiğimize bir göz atalım…

Kıdem Tazminatı ile Ne Alınır? (Son 20 Yılda Nereden Nereye)
24 Aralık 2022 09:01
A+
A-

Tazminat nasıl hesaplanır 2022? Asgari ücret kıdem tazminatı ne kadar? Kıdem tazminatı hangi hallerde alınır? Emekli olan ne kadar kıdem tazminatı alır?

Selattin Dayım tam 2000 Yılında Güngören Belediyesinden emekli oldu. Güngören ilçesi Belediye olmadan önce Bakırköy belediyesinde çalışıyordu. Güngören Belediye olunca kadrosu da Güngören’e geçmiş oldu.

ŞİMDİ SIKI DURUN VE ESKİ TÜRKİYE’Yİ GÖRÜN!

Dayım Belediyeden toplam 16 yıllık çalışmanın sonucunda emekli olarak 7 MİLYON 250 BİN LİRA Tazminat almaya hak kazanmış. Tazminatı alan Selattin Dayım soluğu ne olur olmaz diye daire almak için emlakçılarda alır. Güngören köyiçi ve civarlarında bir kaç daireye bakarlar.

Önce 9 Milyonluk bir daireye bakarlar ama para yetmiyor ve borçsuz almak için yine Güngören’den hem de Okulun hemen yanında, pazar kurulan caddeye ve tramvaya çok yakın bir yerden tam 7 MİLYONA 3. katta 2+ 1 bir daire alıverir. Aldığı tazminattan da artı 250 BİN Lira para kalmış olur.

ŞİMDİ GELELİM SAADETE

Tam 24 yıldır Bağcılar Belediyesinde çalışan bir arkadaş 2023 Ocak ayı itibariyle emekliliği haketmiş oluyor. Ocak ayında taban ücretlerine falan zam gelirse, katsayı artarsa falan filan diyor ve taş çatlasa ben fazlasıyla 450 BİN Tazminat alabileceğim diyor. Yazıyla yazalım “DÖRTYÜZ ELLİ BİN”

Şuan Bağcılarda, Güngören’de hatta hangi ilçede olursa olsun bırakın 2ve 3.ncü katı bodrum kat, rutubetli, daire demeye bin şahit bir daireye bile en az 1 MİLYON fiyat çekiyorlar.

Yeni normal bir daire ise 2 MİLYON civarında. Yani arkadaş 24 Yılın sonunda hemde belediye gibi en üst seviyede ödenen pirimlere rağmen sadece ÇEYREK DAİRE alabiliyor.

2000 Yılından önce genelde bizim büyüklerin çalıştığı sayın Yalım Erez’e ait Tuğlaharmanında 20-25 yıl çalışıp emekli olup tazminat alan bir büyüğümüz ya daire alabiliyordu ya da daha önce çalışırken alabildiği arsasına 2 veya 3 kat daire yaptırabiliyordu.

17-18 yıldır Devletin üst düzey kadrosunda bulunan bir arkadaşım emekli olmak üzere ve ancak 250 BİN TL tazminat alabilirim diyor. Ve ikinci el araba parası değil maalesef dedi. Ve bu arkadaşımda Ak Partili. Hatta yine devletin üst düzeylerinde kesintisiz tam 31 YIL görev yapmış birinin daha yeni emekli olduğunu ve 550 BİN TL tazminat aldığını söyleyerek maalesef artık bu tazminatlara yarım daire bile alınamadığını belirtti.

Anlayacağınız 31 Yıl Devlette ve 25 Yıl Belediye de çalışan biri emekli olduğunda tazminat parasıyla artık SIFIR ARABA bile alamıyor.

Hatta bırakın Ev araba almayı vallahi sadece bir çocuğunu evlendirmeye yetmiyor aldığı tazminat parası…

İşte Ak Partinin 20 yılda bizi getirdiği durum bu maalesef. İster sevin ister üzül hesap ortada işte.!

GERÇEKTENDE NEREDEEEEN NEREYEEEE

Şimdi Ak Partili kardeşim bize açıklasın bakalım! Bu durumda alım gücü artmış mı oluyor yoksa düşmüş mü oluyor?

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.