enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kenevirin (Kendir) İnsana, Toprağa ve Havaya İnanılmaz Faydaları ve Özellikleri Nelerdir

Kenevirin toprağa, insana ve havaya inanılmaz faydalarını Eyüpsultan Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kenevir araştırmacısı Remzi Kurtuluş ve Kastamonu Taşköprülü hemşehrimiz Şahin Akdağ anlattı. Kastamonu Taşköprü’de tekrar başlayan kenevirin hikayesini yıllar sonra artık tatbik ederek görmeye başladık. Kastamonu Haber ekibimizin hazırladığı o müthiş hikaye…

Kenevirin (Kendir) İnsana, Toprağa ve Havaya İnanılmaz Faydaları ve Özellikleri Nelerdir
7 Kasım 2023 12:07 | Son Güncellenme: 7 Kasım 2023 12:13
A+
A-

KASTAMONU TAŞKÖPRÜ’DE KENDİRİN HİKAYESİ YENİDEN BAŞLADI

%100 keneviri uzun süredir araştırıyorum. Özellikle yurt dışındaki hareketliliğini yapılan ürünlerin takibini yaptım. Dünyada hangi ülkelerin neler yaptığını araştırdım ve bayağı yol kat ettiğimi düşünüyorum. Bu konu ile ilgili yurt dışında görüşmeler yaptım. Yaptığım araştırmalar sonucu; Enerjide, Tekstilde, Petrokimya ve plastikte, kompozitte Kenevirden faydalanıldığını sonucuna ulaştım.

Türkiye’de sanayi ve Tekstil Ülkesi bu konuda benim için çok önemliydi. Dünyada ve ülkemizde Uçak ve Uzay Sanayi hızla büyüyor. Ülkemde faydalı hizmetler yapmak adına bu konuda yoğunlaştım. Uzay ve Uçak sanayide mukavemetli ve hafif malzeme tercih edilmektedir. Kenevirden yapılan kompositin bu şekilde olduğunu tespit ettik. Uyuşturucu olmayan kenevirde sanayide kullanıldığını bildiğim için Araştırmalar yaptım. %100 Kenevirden oluşan Elyaf kumaşı sadece iki ülkede üretildiği için Ülkemize numune getirttim. Yapılan çalışmalar sonucu Elyaf kumaşını ülkemizde de üretim aşamasına getirttim.

Dünyanın en büyük Uzay ve Uçak Sanayi merkezinde numune çalışması yaptırdım. Testler ve numune çalışmalarından olumlu sonuçlar aldım. Bu da benim için yeterli değildi. Selüloz maddesinin Kenevirde yoğun bulunduğunu gördüm ve bu konuda da çok aşama kat ettik. Selüloz maddesi; Bioplastik, Tekstil Sanayi, Boya Sanayi, İlaç Sanayi Kağıt ve Orman Sanayide kullanılmaktadır. Bu konuda da fayda sağlamaktadır. Küresel ısınma, kuraklık, gıda sorunları ve ekonomik rekabetin artmasından dolayı Ülkemizde gerek tarımda gerek sanayide değişiklikler yapılması gerektiğini öngörüyorum. Dünyada ham madde sıkıntısı yaşanacağını ve bunun önceden tedbirinin alınması gerektiğini düşünerek, Kenevirin Türkiye’de acil üretilmesi gerekmektedir.

                                    KENEVİRİN FAYDALARI

Biyoplastik devrimi hız kazanarak evrilmekte ve gelişmektedir. Yeşil mutabakat başta olmak üzere birçok küresel anlaşma ve çalışmalarla yeni dünyanın doğal ve organik bir yapıya dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Bu da%100 Kenevir ile olur. Kenevir ektiğimizde toprağı suyu kanserden, bitkiyi böcekten koruyacağız. Suyu temizleyeceğiz. Bunları yapınca otomatik olarak verimi de arttırmış olacağız. Tarımda ilaçlamayı da kaldırıp insanları kanserden koruyacağız. Yaptığım çalışmalarda radyasyonu temizleyen tek bitkinin Kenevir olduğunu tespit ettim. Maalesef Çernobil’den sonra Ülkemizde yayılan kanser vakalarını bu Bitki ile engelleyeceğimizi düşünüyorum. Toprak, hava ve su temizlendiğinde kanser hastalığı da azalacaktır.

Tıbbi kenevir ile ilgili yaptığım çalışmalar da sağlık alanında Devrim niteliğinde başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Kenevirden yapılan ilaçlardan çok güzel neticeler alındığına şahit oldum.Yurt dışında iletişimde olduğum Türk profesörler ülkemizde de geç kalınmadan bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini kendilerinin de severek gelip yardımcı olacaklarını ülkemiz için faydalı olmak istediklerini belirttiler.

Kendir’in Hikayesi

 

Tıbbi kenevir ayrı bir devrim niteliğindedir bir ilimizde yaklaşık 1000 dönüm uyuşturucusuz%100 Sanayi keneviri ekilmiştir. uyuşturucusuz Sanayi keneviri 4 ayda yaklaşık 4,5 metre büyüdüğü için, belirli illerimizde de iki- üç kez verim alınabildiği için önce kenevir ekilerek toprak hava,su temizlenip sonrasında ekilen ürünlerde daha fazla verim alınacak ve organik olarak ürünler büyüyeceklerdir. Tarım ilacına da ihtiyaç duyulmayacaktır. Sağlıkta, Sanayide Tarımda BİR DEVRİM GELECEK, DEVRİMİ DEVİRECEK. BİR DEVRİM GELECEK, AKILLAR DELİRECEK.

Bu da kenevir ile olacak ve Ülkemizde olacak inşaAllah. BEN DEĞIL,ÜLKEM VE HALKIM KAZANSIN DÜSÜNCESINDE OLUNCA,ALLAH BÜTÜN KAPILARI AÇIYOR.

 

Kaynak: Remzi Kurtuluş Eyüp Sultan Belediyesi Başkan Baş Danışmanı ve Kenevir Araştırmacısı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.