enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kendinizi çalışmaya motive etmenin 9 yolu

Çalışmak için motivasyonunuz olmadığını düşünüyorsanız, bu yazıya hoş geldiniz. Hemen hemen her insan bu sorunu zaman zaman yaşar.

Kendinizi çalışmaya motive etmenin 9 yolu
8 Aralık 2022 09:25
A+
A-
Motivasyon iyi ders çalışmak için önemlidir. Motive olduğunuzda, belirli bir süre boyunca odaklanmanın kolay olduğunu göreceksiniz. Motive olmadığınız zaman, yalnızca odaklanmakta zorluk çekmezsiniz, aynı zamanda ilk etapta başlamakta da zorlanırsınız.

Kendinizi çalışmaya motive etmenin 9 yolu

İşte çalışma motivasyonunuzu artırmanın bazı yolları.

  1. Çalıştığınız için kendinizi ödüllendirin:  Örneğin, başarılı bir çalışma seansından sonra kendinizi sevdiğiniz bir çikolata ya da küçük bir atıştırmalık ile ödüllendirin. Sadece keyfini çıkarın…
  2. Arkadaşlarınla ​​ders çalış:  Parti zamanı yapmayın ama bunu yaparken eğlenebilirsiniz.
  3. Kendinize uzun vadeli hedeflerinizi hatırlatın: Hedeflerinize ulaşmak muhtemelen eğitimsel başarıyı gerektirir. Eğitim başarısı ders çalışmayı gerektirir.
  4. Dikkat dağıtıcı şeyleri ortadan kaldırın: Çalışmak yerine yapmayı tercih ettiğiniz şeylerle çevriliyseniz, muhtemelen ders çalışmak yerine bunları yapacaksınız.
  5. Çalışmanız gereken şeye ilgi geliştirin: Bu ders çalışmayı daha keyifli hale getirecektir.
  6. Aralar vermek: Mola vermeniz gerektiğini hissettiğinizde, durmanın mantıklı olduğu bir noktada durmaya çalışın. Bu, aradan sonra çalışmaya devam etmenizi kolaylaştıracaktır.
  7. Rahat bir ortam oluşturun: Kendinizi rahat hissederseniz ders çalışmaya daha yatkın olursunuz.
  8. Makul hedefler belirleyin: Çalışma toplantınıza “imkansız görev” olarak bakarsanız, muhtemelen çok uzağa gidemezsiniz.
  9. Sadece yap: Bunu bir kez yaptığınızda, onu halletmek konusunda endişe ettiğinizden çok daha iyi hissedeceksiniz.

Çalışmak için oturmakta zorluk çektiğinizde, yapmanız gerekeni yapmaya motive etmek için yukarıdaki önerileri uygulayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.