enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 7 Doğru 1 Yanlış

Son yıllarda yaptığı değişimle “ESKİ CHP” algısının izlerini silmeye çalışan ve bu konuda samimi davranan sayın Kemal Kılıçdaroğlu son bir hafta içinde yaptığı bazı açıklamaları ve paylaşımları beni çok memnun etti. İnşallah bu açıklamalarını da hayata geçirebilirse bence hem ülkemiz hem milletimiz kazançlı çıkacaktır.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 7 Doğru 1 Yanlış
6 Şubat 2022 10:00
A+
A-

Daha önce açıkladığı ve uyguladığı davranışlardan dolayı taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi tutumunun böyle davam etmesi Türk siyasetinin geleceği açısından son derece önemlidir.

Daha önce akılda kalan yaptıkları ve davranışları nelerdi tekrar hatırlayalım…

1- Ezan Arapçadır ve Evrenseldir
2- Adalet Yürüyüşü
3- CHP adına Helallik istemesi
4- İYİ Partinin seçime girmesi için gösterdiği olağanüstü çaba ve fedakarlık
5- Saadet Partisinin hiç bir talebi olmamasına rağmen kendi listelerinde kontenjan açması
6- CHP Genel Başkanı olarak İHL öğrencisine BURS vermesi ve başka bir İHL öğrencisinin evine ziyarete gitmesi
7-Toplumun tüm kesimlerine aynı eşitlikte yakınlaşması
8- Muhafazakar kesimin önde gelenlerinin Cenazesi olanı arayıp taziye bildirmesi ve düğünlerine katılması
9-Eski CHP anlayışından çok farklı bir siyaset tarzı yürütmesi
10-Dini değerlere hakaret eden partilileri uzaklaştırması ve yalnızlaştırması


11-Yerel seçimlerde taktik değiştirip ezber bozup sayın Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Muhittin Böcek ve Zeydan Karalar gibi adayları çıkarması
12-Parti içinde açılım yapması ve muhtarlar, dernekler, kapıcılar vb.meslek gruplarıyla istişareler yapması
13- Başörtüsü, Ayasofya vb. değerlerimiz noktasında olumlu açıklamaları ve davranışları
14-TBMM’de Grubu bulunmayan diğer parti milletvekillerine konuşma imkanı oluşturması
15- Partisini Halkla, sokakla, ve muhafazakarla buluşturdu, tanıştırdı ve kaynaştırdı.

Burada saydığım ve sayamadığım bir çok noktada sayın genel başkanın tavrı ve siyaseti ülkemiz için bundan sonra çok daha faydalı olacaktır.

Şimdi gelelim 7 DOĞRUSUNA

1- Millet ittifakı olarak alfabetik sıra ile oturma düzeni: İktidar kanadında alay konusu olsa da ben bunun çok önemli olduğuna inanıyorum.

Neden mi?

Burada ki alfabetik sıralama dan kasıt A-B-C- D sıralaması değilde onun için. Yani sayın Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki “Millet İttifakı olarak masaya oturduğumuzda senin kaç vekilin var, senin oy oranın kaç, senin üyen ne kadar, sen kaç seçime girdin…” vb. şartlar koşmayacağız. Biz Atatürk’ün kurduğu partiyiz, biz Anamuhalefet partisiyiz, 135 vekilimiz var, oy oranımızda şu kadar demeyeceğiz. Ki dersek bu eşitlik ve adaletli olmaz. Onun için masaya oturduğumuzda masadakilerle eşit olacağız. Ben buna ancak BROVA derim. Tebrikler sayın Başkan.
İttifakta böyle olur işte..!

2- Trabzon’daki çocuğun “HAİN” demesi olayına yaklaşımı da takdire şayandı. Partililerine kesinlikle paylaşmayın ve çocuğa hakaret vb. şeyler yapmayın demesi çok önemliydi.

3- Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın testinin pozitif çıkmasının ardından “Trabzondaki Çocuk” tartışmaları sıcaklığını korurken sağına soluna bakmadan sosyal medya hesabından “Geçmiş olsun” temennisi ve “Şifa” dilemesi özlediğimiz eski siyasi liderleri hatırlattı. Sayın Cumhurbaşkanımızında aynı nezaketle tüm liderlere cevap vermesi takdir edilmesi ve örnek alınması gereken davranışlardı. Teşekkürler.

4-İktidar medyasının tüm tahriklerine ve kızıştırmalarına rağmen muhalefet liderleri ve hatta özellikle İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş ile süreci gayet sağlıklı götürmesi ve iletişimi takdire şayan bence..

5- Son zamanlarda ev işlerinde değerli eşine yardım etmesi, mutfakta börek açıp sarma sarması, pazar alışverişleri de toplumu rahatlatma ve farklı kesimlere ulaşma adına son derece başarılı ve farklı davranışlardır.

7- Yedinci ve en güzel açıklamasını sona bıraktım. Bence en önemlisi de bu… Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tekrar CB adaylığı için itirazcı olmayacaklarını ve sandığa güveneceklerini söyleyerek bence tüm “EZBERLERİ” bozmuş oldu. Ezberi bozmaktan bahsederken muhalefetin ezberlerini kast etmedim herhalde.

Cumhur ittifakı içindeki ezberleri ve stratejiyi bozmuş oldu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun şimdiden; Eski CHP’nin 2007’de yaptığı gibi kesinlikle bir daha 367 garabetine fırsat vermeyeceğini açıklaması ve ülkemizin geleceğini kısır tartışmalarla tehlikeye atmayacağından dolayı tebrik ediyorum.

Yok iki dönemmiş yok üç dönemmiş tartışmaları ve gerginliği ülkemize hiç bir fayda sağlamayacağı için bu tartışmalardan uzak durmak birilerinin işine gelmeyecektir. Ama bence çok ama çok olumlu bir harekettir.!

Eğer muhalefet kendine güveniyorsa ve gerçektende ekonomik vb.tüm alanlarda başarısız bir iktidarı sadece sandıkta yenmeyi düşünmesi tıpkı İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya’da olduğu gibi çok daha zevkli ve demokratik olacaktır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beyin bu söyleminin samimiyetine inanarak sandığa ve seçmene güvenerek özgüven içinde ve yeni bir gerginlik oluşturmadan seçime gidileceğinden artık şüphem yoktur. Teşekkürler sayın Kılıçdaroğlu

 

İşte O BİR YANLIŞ

1- Yolsuzluk dosyalarını veya iddilarını evinden veya bir otel odasından açıklaması ise iletişim tekniği ve anamuhalefet partisi genel başkano olması dolasıyla daha önce aynı yöntemi Sedat Peker’in yapması ve başarılı olması ve hatta muhalefetle işbirliği yapıyor algısı nedeniyle yanlış olmuştur. Bu vb.dosyalar veya iddilar parti genel merkezinde kurumsal bir kimlik ve kadro ile medya mensupları karşısında açıklanması çok daha faydalı olabilirdi.

Yorumlar
  1. Metin dedi ki:

    Çok doğru tespitler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili… Kaleminize sağlık