enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’nun Yaban Hayatı İsviçre’nin Zürih Kentinde Sergileniyor

Kastamonu’nun Yaban Hayatı İsviçre’nin Zürih Kentinde Sergileniyor
10 Mart 2022 11:53
A+
A-

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu ile Zürih Üniversitesi Evrimsel Biyoloji ve Çevre Çalışmaları Bölümü arasında 2019 yılı Ekim ayı itibariyle imzalanan protokol kapsamında yürütülmekte olan ortak projelerin bir parçası olan “Global Wildlife Observation” adlı çalışmanın ilk ürünü “Triggered by Motion” adlı sergi, Zürih Tasarım Müzesi (Museum für Gestaltung Zurich)’nde 11 Şubat 2022 tarihinde ziyaretçileri açılarak beğenilerine sunuldu.

Dünya genelinde 6 kıta ve 14 farklı ülkede aynı anda başlatılan çalışma kapsamında bir yıl boyunca yaban hayatı ile ilgili görsel materyal elde edildi. Farklı coğrafyalardan elde edilen söz konusu materyaller proje ekibi Katharina Weikl, Laurens Bohlen, Anke Schindler, Manuel Kaufmann tarafından yaklaşık 6 aylık bir çalışma ile düzenlenerek sunuma hazır hale getirildi.

Kastamonu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Anıl Soyumert Ertürk’ün Türkiye ayağını yürüttüğü proje, yine Üniversite Dr. Öğr. Üyesi Alper Ertürk ile Zürih Üniversitesi araştırmacılarından Dr. Arpat Özgül ve Dilşad Dağtekin’in, Kastamonu İli Ilgaz Dağı’nda gerçekleştikleri çalışmalar sonucunda tamamlandı.

Sergi, 6 Haziran 2022 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Etkinlik ile ilgili gelişmeler ve ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan sergi süresince ulaşılabilecek

https://www.planetdigital.ch/en/project/triggered-by-motion

https://www.grc.uzh.ch/en/focus/Exhibitions/Cameratraps.html

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.