enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’nun İstiklal Madalyalı ilçesi İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay Kimdir

Türk İstiklâl Mücadelesi sırasında; işgal ordularının el koyduğu Osmanlı silah ve cephanesi İstanbul’dan bin bir güçlükle tekne ve takalarla İnebolu’ya getirilmiş, kayıklarla sahile boşaltılmış, bu kutsal emanetler elden ele, yaşlı- genç, çocuk-kadın demeden, omuzlarda ve kağnılarla, İnebolu- Küre –Seydiler –Kastamonu yolu ile bağımsızlık Savaşı veren Kuvay-i Milliye güçlerine Ankara’ya ulaştırılmıştır.

Kastamonu’nun İstiklal Madalyalı ilçesi İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay Kimdir
3 Aralık 2021 13:47
A+
A-

Kastamonu ve İlçe Belediye Başkanları

İnebolu halkının yapmış olduğu bu gönüllü hizmet 3 yıl müddetince durmaksızın devam etmiş, bu hizmete karşılık ne kayıkçılar para istemiş, ne de  taşıyanlar…

Yiğit İnebolu’nun kahraman Kayıkçılarının;  savaşta göstermiş olduğu bu takdire değer mücadele ve vatan için yapılan unutulmaz hizmetleri göz ardı edilmemiş, TBMM tarafından 11 Şubat 1924 tarihinde yapılan  99. oturumunda 66 numaralı Kanunla İnebolu Mavnacılar Loncasına, “Beyaz Şeritli İstiklâl Madalyası ve Beratı” taltif edilmiştir. İnebolu Mavnacılar Loncasına verilen bu beyaz şeritli altın madalya ve berat,  kayıkçıların şahsında tüm İnebolu halkına verilmiş bir madalyadır.

Kastamonu Yiğit İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay Kimdir

13 Şubat 1972 tarihinde İnebolu‘da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İnebolu’da tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünden Ekonomist olarak mezun oldu. 1991 yılından itibaren İnebolu’da ticaret ile uğraşmaktadır. Özay gemi Acenteliği ve Özay odun kömür ticareti firmasının sahibidir.

Deniz Ticaret Odası ve SS Gemi armatörleri motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin İnebolu temsilciliğini yapmaktadır.21.10.2017 tarihinde yapılan 6. Ak Parti İnebolu olağan kongresinde ilçe başkanlığı görevini devir aldı. Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.