enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulu Ahmet Hamdi Ustanın Şekerci Dükkanından Dünya Zirvesine Ulaşan Elvan Gıda

Elvan Şirketler Grubu’nun lokomotif markası olan Elvan’ın temelleri 1952 yılında İstanbul Zeytinburnu’nda küçük bir şekerci dükkanında atıldı. Çikolata ustası Ahmet Hamdi Kadiroğlu ile küçük yaşlarından beri trenlerde şeker satarak harçlığını kazanan oğlu Mustafa’nın Zeytinburnu’nda açtıkları bu küçük dükkan, üretimdeki ustalık ve satıştaki becerinin birleşmesiyle hızla büyüdü: Önce imalathane oldu, sonra fabrikalar zincirine dönüştü. Çikolatadan gofrete, şekerden jellye ve kekten kruvasana kadar geniş bir yelpazede üretim yapan ve tüm dünyaya pazarlayan Elvan, dünyanın önde gelen şekerleme firmalarını sıralayan Global 100’deki konumunu ilk sıralara taşıma yönlü yolculuğunu kararlılıkla sürdürüyor.

Kastamonulu Ahmet Hamdi Ustanın Şekerci Dükkanından Dünya Zirvesine Ulaşan Elvan Gıda
3 Aralık 2021 14:40 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2022 14:25
A+
A-

Kastamonulu Dünyaca Ünlü Markalar

1952 yılında Kastamonu Taşköprü‘den çıkılan ve İstanbul’da bir şekerci dükkânında başlayan Elvan Gıda’nın tatlı yolculuğu, bugün 6 tanesi yurt içinde, 2 tanesi yurt dışında bulunan fabrikaları ve 2000’e yakın çalışanı ile uluslararası bir kimliğe bürünmüş; artan ürün gamı ile paralel Elvan Gıda, Cici Çikolata, ANL Gıda, Cicisüt, Intersweet, Element ve Ahmet Hamdi Makine şirketleri ile bir şirketler grubu haline gelmiştir.

Elvan Şirketler Grubu’na bağlı Intersweet şirketi; 5 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracat ve 200 milyon $’a yaklaşan cirosuyla Türkiye’de sektöründeki en büyük 5. ihracatçı firma konumundadır.

Grubun Element Gıda şirketi ile hammadde tedariki sağlanmakta; Cici Süt şirketi ile pst ve süt tozu üretimi yapılmakta; Ahmet Hamdi Makine şirketi ile üretimde ihtiyaç duyulan yeni teknolojiler geliştirilmektedir.

Cici, Elvan, ANL, Cicisüt markalarına sahip Elvan Grubu; kek, kruvasan, şeker, jelly şeker, çikolata, gofret, bar, süt tozu ve pst ürün gamı ile her geçen gün yaptığı yeni yatırımlarla ürün kategorisini genişletmektedir. 2010 yılında Elvan Grubu’na katılan Cici Çikolata San. ve Ticaret A.Ş. firması 2013 yılında yakaladığı % 1856 büyüme oranı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 3. şirketi olarak seçilmiştir.

2012 yılında faaliyete geçen Ar-Ge Merkezi ile Elvan; Türkiye’de gıda sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezini kurmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Elvan Gıda, her yıl Candy Industry tarafından hazırlanan ve Dünyanın En iyi Şekerleme Firmaları’nı sıralayan “Global 100” listesine 2013 yılında  81. sıradan girerek sektördeki başarısını uluslararası platforma taşımış; ayrıca Türkiye’den dünya markaları çıkarma programı olan Turquality marka destek programı kapsamına dahil edilmiştir.

Elvan Gıda Misyonu, değişen tüketici trendlerine uygun olarak arge’den üretim ve satış noktasına kadar yüksek standartlarda yenilikçi ürünleri uygun fiyatlarda tüketicileriyle buluşturmak ve lezzete herkesin ulaşmasını sağlamaktır. Elvan, bulunduğu tüm pazarlarda, başta orta ve alt sosyoekonomik seviyeden olmak üzere herkesin lezzete ve kaliteye kolaylıkla ulaşabilmesi için vardır.

Elvan Gıda Vizyonu; Sahip olduğu kurumsal miras ve kültürü koruyarak, istikrar içinde büyüyerek; ve değerini sürekli artırarak, 2023 yılında, bulunduğu hedef pazarlarda küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, sektörünün bilinen ve beğenilen bir dünya markası olarak 1 milyar USD ciro hedefine ulaşmak.

 

Elvan Gıda Değerleri

Yarım yüzyılı geride bırakan Elvan, Türkiye’de ve dünyada büyümeye-gelişmeye devam ediyor. Büyüdükçe gençleşen ve daha büyük hedeflere odaklanan şirketimizin kurumsal değerlerini şöyle özetlemek mümkün;

Duygusal İstikrar: Genel davranış biçimi olarak piyasa iyi olduğunda haddinden fazla açılmayan Elvan, kötü olduğunda ise karamsarlığa kapılıp içe kapanmadı. Genel ekonomi iyi olduğunda işlerin bir süre sonra kötüye gideceği temkinini, kriz anlarında ise ilerleyen süreçte durumun düzeleceği iyimserliğini daima korudu. Bu yaklaşım Elvan’da Duygusal İstikrarı sağladı.

Öz Kaynakla Büyüme: Duygusal istikrarla Elvan sanal büyümeden korunda, öz sermayesini güçlendirdi. Bunun ödülünü de özellikle kriz dönemlerinde aldı. Kriz anlarında rakipler küçülürken Elvan öz sermayeli yapısıyla yüzde 35’lere varan oranda büyüme kaydetti.

Yeniliğe Odaklanma: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Değerlendirme ve Denetim Komisyonu’nun 27.09.2012 tarihli toplantısında alınan bir kararla Elvan’a  Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmesi uygun görüldü. Böylelikle Elvan, sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi kuran şirket unvanını da aldı. Söz konusu merkezle yenilik ve inovasyonu faaliyetlerinin odağına alan Elvan, artan müşteri memnuniyeti ve hızlı büyümeyle bunun karşılığını gördü. 2013 yılında İstanbul Sanayi Odası’ndan (İSO) tarafından İnovasyon Ödülü’ne layık görülmesi ise doğru yolda olduğunu teyit etti.

 

Kaynak :https://www.elvan.com.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.